گوشت گوساله بهتر است یا گوشت بره؟

شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که گوشت گوساله بهتر است یا گوشت بره. این سوال برای افرادی پیش می آید که به تغذیه ی خود اهمیت می دهند و برایشان مهم است که همواره بهترین و با کیفیت ترین گوشت قرمز را مصرف نمایند. مصرف گوشت قرمز بسیار مهم است زیرا کمتر ماده ی غذایی پیدا می شود که همه ی خواص گوشت قرمز را یکجا داشته باشد چرا که گوشت قرمز سرشار از ویتامین ها و پروتئین های مغذی و مفید برای بدن است. گوشت قرمز در کشور ایران شامل گوشت گاو و گوشت گوسفند می باشد. بره همان گوسفند تازه بالغ شده را می گویند و گوساله هم به گاو جوان اطلاق می شود.

گوشت گوساله بهتر است یا گوشت بره؟

برای پاسخ دادن به این سوال باید به ذائقه و سلیقه ی افراد توجه نمود چرا که ذائقه افراد در انتخاب گوشت گوساله و یا گوشت بره تاثیرگذار است. در کشور ما گوشت بره طالب زیادی دارد و از همه قسمت های گوسفند در فرهنگ غذای ایرانی استفاده می شود. مهمترین و اصلی ترین عامل در تعیین کیفیت گوشت قرمز چه گوشت گوسفند و چه گوشت گوساله تغذیه ی دام است که هرچه تغذیه ی دام کامل تر و مغذی تر باشد کیفیت گوشت دام بالاتر خواهد بود. بیشتر خانواده های ایرانی گوشت بره را مفیدتر از گوشت گوساله می دانند و از این رو در ایران تقاضای گوشت بره بالاتر از گوشت گوساله است و این در صورتی است که گوشت گوساله و گوشت بره از لحاظ ارزش غذایی کاملا با هم برابرند. باید بدانید که گوشت گوساله از لحاظ قیمتی مناسب تر از گوشت بره می باشد.

خواص گوشت بره یا گوشت گوساله

گوشت بره یا گوشت گوساله دارای پروتئین بالا و مواد معدنی مفید از جمله آهن می باشد و مصرف گوشت قرمز برای افرادی که لاغر هستند یا دچار کم خونی می باشند، توصیه می شود. پختن گوشت قرمز به همراه استخوان سبب می شود تا مواد مغذی چون کلسیم و کلاژن به غذا اضافه گردد. گوشت بره به نسبت گوشت گوساله دارای پروتئین با کیفیت تری است و این موضوع برای ورزشکاران بسیار حائز اهمیت است.

بررسی گوشت بره و گوشت گوساله از لحاظ ارزش غذایی

گوشت گوساله و گوشت بره هر دو سرشار از پروتئین و مواد معدنی و مواد مغذی است. مواد معدنی موجود در گوشت گوساله و گوشت بره آهن، روی، فسفر، پتاسیم، سدیم، منگنز، کلسیم، ویتامین B12 و … می باشد.گوشت گوساله و گوشت بره دارای اسیدهای آمینه می باشند که برای بدن بسیار مفیدند. میزان مواد معدنی در گوشت گوساله و گوشت بره تقریبا برابر است، اما نکته ای که می توانید مورد توجه قرار دهید این است که میزان چربی در گوشت بره یا گوسفند نسبت به گوشت گوساله یا گوشت گاو بیشتر است. گوشت بره به نسبت گوشت گوساله دارای پروتئین با کیفیت تری می باشد و این موضوع برای ورزشکاران بسیار حائز اهمیت است. مصرف گوشت بره و یا گوشت گوساله برای نوجوانانی که در سن رشد هستند و یا برای افرادی که دچار بیماری کم خونی می باشند، بسیار توصیه می شود.

مقایسه ی گوشت بره و گوشت گوساله از لحاظ بافت و رنگ

گوشت بره و گوشت گوساله از نظر تغذیه ای تفاوتی با هم ندارند و هر دو باید در برنامه غذایی باشند تنها مورد مهم در کیفیت گوشت قرمز است که دامی که آب و علوفه تازه و سالم تغذیه می کند سلامت بیشتری را دارد از این رو گوشت این دام با کیفیت تر است.

گوشت گوساله نسبت به گوشت بره بافت به نسبت ضخیم تری دارد، از این رو رنگ گوشت گوساله قرمز پر رنگ بوده و گوشت بره به رنگ قرمز روشن مایل به صورتی می باشد که لطافت گوشت با چشم دیده می شود. این تفاوت در بافت گوشت ها به دلیل تفاوت در تغذیه ی گوسفند و گاو است. گوسفندان زنده بیشتر از علوفه تازه تغذیه می کنند در صورتی که گاو یا گوساله اغلب از دانه های خوراکی می خورند که در برخی موارد هم در هضم این دانه ها دچار مشکل می شوند. گوساله ها بیشتر در گاوداری های صنعتی پرورش می یابند در حالی که بره ها بیشتر در طبیعت رشد می کنند. گوشت بره، زود می پزد و گوشت گوساله دیرپز بوده و برای پختن باید به سراغ زودپز بروید. با توجه به موارد گفته شده گوشت بره از لحاظ بافت، رنگ و هضم برتری ویژه ای نسبت به گوشت گوساله دارد.

مقایسه گوشت بره و گوشت گوساله از لحاظ طعم و مزه

هر گوشت قرمزی طعم و مزه ای خاص دارد و حتی بین نژاد های بره و یا گوساله هم تفاوت های قابل توجهی در طعم و مزه ی آن ها وجود دارد. چربی میان بافتی در گوشت بره برای برخی از افراد طعم مطلوب را به ارمغان می آورد و طعم گوشت بره قدری تند است و این تندی هم بر خوشمزگی گوشت بره اضافه می نماید و این در صورتی است که گوشت گاو طعم ملایم تری دارد ولی ممکن است که اگر گوشت گوساله را به شیوه درست نپزید حالت لاستیکی پیدا کند و سفت شود و جویدن آن به سختی صورت گیرد. گوشت گوسفند از نظر سرعت هضم برتری ویژه ای نسبت به گوشت گوساله دارد چرا که گوشت بره سریع تر در بدن هضم می شود. در کل برای خورشت ها استفاده از گوشت بره و برای کباب ها استفاده از ترکیب گوشت بره و گوساله توصیه می شود.

شاید برایتان انتخاب این که گوسفند زنده مطلوب و با کیفیت و سلامت را از کجا تهیه نمایید قدری سخت باشد چرا که پیدا نمودن مرکز فروش گوسفند زنده سالم و دارای کیفیت استاندارد، کاری دشوار است؛ از این رو ما به شما دام پاک در تهران را معرفی می کنیم که هم گوسفندان را در محیط کاملا بهداشتی و سالم پرورش داده و نگهداری می کند و هم به گوسفندان زنده مواد غذایی سالم و مغذی و علوفه تازه می دهد تا کیفیت گوشت و شیر آن ها از همه نظر بالا برود. شما عزیزان می توانید گوسفند زنده سالم را با کیفیت گوشتی بالا و قیمت مناسب، از دام پاک در تهران تهیه بفرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *