پیشنهاد ایمانی برای پلکانی شدن قیمت بنزین و برق/ در کشور ما قیمت بنزین از آب ارزان تر است

وی ادامه داد: اگر به این روال باشد، همچنان این کمبودها را خواهیم داشت. سرمایه گذاری در بخش‌های تولید برق، در کشور تقریبا خیلی کم انجام می‌شود. {در این صورت} اگر امسال روزانه دو ساعت قطعی برق داریم، حقیقتا سال آینده این {قطعی برق} به سه ساعت و سال بعد به چهار ساعت خواهد رسید. همینطور مسئله آب هم اضافه خواهد شد. {مشکل قطعی} گاز هم که از قبل بوده است و در زمستان، مسئله گاز را خواهیم داشت.

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به قیمت بنزنی گفت: درمورد مشکل بنزین هم تنها راه حلی که به ذهن دولتی‌ها رسیده است، واردات است که کسری ما را با واردات {جبران می‌کنند}. {در حالی که} تا حدود ده سال پیش یا کمتر، صادرات بنزین داشتیم. آیا این قدر مصرف بنزین در کشور بالا رفته است؟ یکی از راهکارهای مهم کوتاه مدت آن، اصلاح قیمت گذاری آن‌ها است. این حرف من به هیچ وجه به معنای افزایش قیمت نیست که برخی‌ها ممکن است نگران شوند. می‌گویم که در زمینه قیمت گذاری ها، خیلی کارها می‌توانیم انجام دهیم که یک اراده قوی در دولت می‌خواهد و متاسفانه این کار {انجام} نمی‌شود.
وی با بیان اینکه در کشور ما قیمت بنزین از آب ارزان تر است و قیمت بنزین در هیچ کشوری این نیست، خاطرنشان کرد: نمی‌گویم قیمت بنزین را تغییر دهیم. می‌گویم که آیا نمی‌توانیم قیمت‌ها را نوعی پلکانی شدید کنیم تا برای کسانی که می‌خواهند بیشتر مصرف کنند، قیمت‌ها به مقدار زیادی افزایش پیدا کند و این به نوعی مصرف بنزین را تعدیل کند؟ حتما می‌توانیم این کار را کنیم. این‌ها در دولت اراده می‌خواهد. ولی واهمه و ترس و ضعفی وجود دارد که همینطور مانده است.
ایمانی گریزی به قطعی برق زد و گفت: در مسئله برق هم البته یکی از راهکارها بحث قیمت است. ولی در کوتاه مدت، با نظام قیمت گذاری پلکانی، می‌توانیم مقداری فشار را  از روی ناترازی‌ها کم کنیم. مسئله بعد، سرمایه گذاری است. الان که دولت از بخش خصوصی تولید کننده برق را می‌خرد، قیمت برق اصلا قیمت مناسبی نیست. بنابراین کسی در حوزه تولید برق سرمایه گذاری نمی‌کند. این خوب نیست. باید برای رفتن به سمت تولید برق از طریق انرژی خورشیدی، رشد زیادی قائل باشیم. خوشبختانه از نعمت آفتاب زیاد در کشور خود برخوردار هستیم و می‌توانیم از آن استفاده کنیم. این‌ها سرمایه گذاری می‌خواهد.
وی افزود: دولت چه اراده و تصمیمی دارد تا این سرمایه گذاری‌ها را زیاد کند و مازاد تولید برق بخش خصوصی را با قیمت مناسبی بخرد؟ این مسئله نظام قیمت گذاری، کاری است که باید در کوتاه مدت انجام شود. درمورد مسئله آب هم همینطور است. ما هدر رفت آب زیادی داریم. در بخش کشاورزی، هدر رفت زیادی داریم و هیچ اصلاحی در معنای کلان در موضوع مصرف آب در بخش کشاورزی نداریم.
فعال سیاسی اصولگرا گفت: در بخش صنعت هم اصلا نداریم. اخیرا با کشیدن لوله از دریای عمان، مقداری فشار روی شبکه آب کشور کمتر می‌شود. این آب را به صنایع فولادی کشور می‌رسانند که اگر ادامه پیدا کند، راه حل نسبتا خوب در کوتاه مدت خواهد بود. البته آن هم آسیب‌های محیط زیستی دارد که بحث دیگری است.
29215

منبع : آخرین خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *