سه عادت ناسالم که از ۳۵ سالگی سلامت جسم و روان شما را تهدید می‌کنند

به گزارش مجله خبری آلما به نقل از
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد عادت‌های نادرستی مانند سیگار کشیدن، نوشیدن الکل  و عدم فعالیت بدنی می‌توانند از میانه‌ی دهه‌ی سوم زندگی، سلامت افراد را تحت تأثیر قرار دهند.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ در واقع، به گزارش محققان در نشریه‌ی «سالنامه‌ی پزشکی» (Annals of Medicine)، این سه رفتار نادرست منجر به افت سلامت جسمی و روانی از سن ۳۶ سالگی می‌شوند.
دکتر «تیا ککالاینن»، دانشمند حوزه‌ی سلامت از دانشگاه یووسکوله فنلاند و پژوهشگر ارشد این مطالعه، در یک بیانیه‌ی خبری گفت:«یافته‌های ما اهمیت مقابله‌ی زودهنگام با رفتارهای پرخطر سلامت مانند سیگار کشیدن، نوشیدن بیش از حد الکل و کم‌تحرکی را نشان می‌دهد تا از تجمع آسیب‌های ناشی از این رفتارها در طول سال‌ها و در نهایت، افت سلامت روانی و جسمی در دوران سالمندی جلوگیری شود.»
در این مطالعه، پژوهشگران وضعیت سلامت بیش از ۳۰۰ کودکی را که در سال ۱۹۵۹ در شهر یووسکوله فنلاند به دنیا آمده بودند، تا سن ۶۱ سالگی به‌طور منظم پیگیری کردند.
در هر مرحله‌ی به‌روزرسانی، پزشکان بررسی می‌کردند که آیا فرد سیگار می‌کشد، به میزان زیاد الکل می‌نوشد یا کمتر از یک بار در هفته ورزش می‌کند.
نتایج نشان داد افرادی که هر سه عادت ناسالم را داشتند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به افسردگی و مشکلات جسمی قرار داشتند.
نکته‌ی مهم این بود که این اثرات منفی تا زمانی که شرکت‌کنندگان به میانسالی می‌رسیدند (اواسط دهه‌ی سوم زندگی)، کاملاً قابل مشاهده بودند.
بر اساس یافته‌های پژوهش، کمبود ورزش با افت سلامت جسمانی، سیگار کشیدن با افت سلامت روانی، و نوشیدن سنگین الکل با هر دو مشکل جسمی و روانی مرتبط بود.
دکتر ککالاینن در ادامه افزود:«بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی و سرطان عامل تقریباً سه‌چهارم مرگ‌های جهانی هستند. اما با پیروی از یک سبک زندگی سالم، هر فرد می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش داده و احتمال مرگ زودرس را کم کند.»
او تأکید کرد:«هیچ‌گاه برای تغییر به عادت‌های سالم‌تر دیر نیست.»
ککالاینن توضیح داد:«حتی در میانسالی هم روی‌آوردن به عادت‌های سالم‌تر می‌تواند فواید قابل‌توجهی برای دوران سالمندی به همراه داشته باشد.»
با این حال، پژوهشگران یادآور شدند که این مطالعه از نوع مشاهده‌ای بوده است و بنابراین نمی‌توان رابطه‌ی علت و معلولی مستقیمی میان این عادت‌ها و مشکلات سلامت برقرار کرد.
آن‌ها همچنین خاطرنشان کردند که رابطه‌ی میان عادت‌ها و سلامت به احتمال زیاد دوسویه است؛ به عنوان مثال، فردی که دچار استرس است ممکن است برای مقابله با آن به نوشیدن زیاد الکل روی بیاورد و همین نوشیدن بیش از حد به بدتر شدن وضعیت سلامتی او منجر شود.
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *