تأثیر یوگای پاتانجالی بر استرس و سلامت روان

به گزارش مجله خبری آلما به نقل از
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر با استرس مواجه هستید و به‌دنبال راه‌حلی جامع و همه‌جانبه می‌گردید، یوگا را امتحان کنید. یوگا روشی مؤثر برای آرام ساختن ذهن و بدن است.
به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ در دنیای پرشتاب امروزی، استرس به بخشی اجتناب‌ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده است. فشار کاری، ضرب‌الاجل‌ها، چالش‌های زندگی شخصی و حواس‌پرتی‌های ناشی از دنیای دیجیتال نوظهور، همگی باعث شده‌اند تا اکثر ما تحت استرس قرار بگیریم. برای مدیریت مؤثر استرس، بسیاری از افراد به روش‌های طبیعی و جامع روی آورده‌اند. یوگای پاتانجالی، به‌عنوان برندی معتبر، یوگا را به‌عنوان راه‌حلی برای استرس‌های روزمره و دیگر مشکلات سلامت معرفی می‌کند. این نوع یوگا به‌خوبی با سبک زندگی مدرن تلفیق شده و به افراد کمک می‌کند تا به نتایج دلخواه دست یابند.
یوگای پاتانجالی چگونه به مدیریت استرس‌های دنیای مدرن کمک می‌کند؟
یوگای پاتانجالی بر پایه‌ی سیستم «آشتانگا یوگا» بنا شده است که مسیری هشت‌مرحله‌ای است و در رساله‌ی یوگا سوترا معرفی شده است. این مسیر شامل اصول اخلاقی (یاما و نیاما)، وضعیت‌های بدنی (آسانا)، کنترل تنفس (پرانایاما)، بازگرداندن حواس از دنیای بیرون (پراتیاهارا)، تمرکز (دهارانا)، مدیتیشن (دهیانا) و خودشناسی (سمادهی) می‌باشد. این مراحل در کنار یکدیگر ذهن را آرام و تعادل درونی را تقویت می‌کنند.
از آن‌جا که بی‌قراری و عدم تمرکز دو عامل اصلی در ایجاد استرس هستند، تمرکز اصلی برای کاهش استرس باید بر حذف این دو باشد. یوگای پاتانجالی با تأکید بر انضباط ذهنی، از طریق تمرین منظم تمرکز و مراقبه، به آرام‌سازی ذهن کمک می‌کند. طبق پژوهشی که در مجله‌ی Frontiers in Psychology منتشر شده است، مدیتیشن منظم می‌تواند سطح هورمون استرس (کورتیزول) را کاهش دهد، تمرکز را افزایش دهد و مقاومت عاطفی را تقویت کند.
پرانایاما یا تمرینات تنفسی، ابزار مهم دیگری در یوگای پاتانجالی است که به بهبود عملکرد سیستم عصبی کمک می‌کند. همان‌طور که می‌دانیم، سبک زندگی پرشتاب امروزی، اغلب سیستم عصبی ما را بیش‌ازحد تحریک می‌کند که این امر باعث بروز ناراحتی‌های روانی می‌شود. انجام روزانه‌ی پرانایاما، استرس و اضطراب را کاهش داده و آرامش را افزایش می‌دهد. این تمرینات به تقویت سلامت روانی، عاطفی و روان‌شناختی کمک می‌کنند.
آساناها یا وضعیت‌های بدنی یوگا، از سوی دیگر، استرس‌های فیزیکی را از بدن آزاد می‌سازند. بسیاری از افراد نمی‌دانند که استرس روانی می‌تواند موجب بروز مشکلات متعدد جسمی شود. همان‌طور که پرانایاما موجب بهبود سلامت ذهنی می‌شود، آساناها نیز به کاهش استرس فیزیکی کمک می‌کنند. با انجام یوگا، تنش عضلانی کاهش می‌یابد، گردش خون بهبود می‌یابد و اندورفین‌ها ترشح می‌شوند که باعث بهبود فوری خلق‌وخو می‌گردند. برخلاف تمرینات ورزشی شدید که گاهی اوقات می‌توانند سطح استرس را افزایش دهند، طبیعت آرام و آگاهانه‌ی یوگا از آرامش و ترمیم بدن حمایت می‌کند.
بُعد دیگر یوگای پاتانجالی، پایه‌های فلسفی آن است که بر خودانضباطی و قناعت تأکید دارد. با تمرین این اصول، افراد می‌توانند دیدگاه بهتری نسبت به مشکلات خود پیدا کنند، که این موضوع از افکار بیش‌ازحد و مزاحم جلوگیری می‌کند؛ عاملی که یکی از محرک‌های اصلی استرس است.
جمع‌بندی
یوگای پاتانجالی رویکردی جامع ارائه می‌دهد که بین ذهن و بدن تعادل ایجاد می‌کند. یوگا فقط نوعی ورزش نیست، بلکه یک روش زندگی است که می‌تواند به ما در پیشگیری و غلبه بر مشکلات ناشی از سبک زندگی، از جمله استرس، کمک کند. در دورانی که اختلالات ناشی از استرس رو به افزایش است، بازگشت به این حکمت باستانی شاید همان راه‌حل مدرنی باشد که همگی به آن نیاز داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *