برای تهیه کباب گوسفندی نرم شدن گوشت گوسفندی بسیار مهم است و از همه مهم تر این است که بدانیم برای نرم شدن گوشت گوسفندی چه کنیم. کباب از جمله غذاهای ایرانی است که از زمان قاجار تا به الان یکی از محبوب ترین و لذیذ ترین غذاهای ایرانی بوده و خوردن کباب در میان افراد جایگاه ویژه ای دارد. کباب با سفر ناصرالدین شاه قاجار به قفقاز به ایران آمد. کباب را از گوشت قرمز تهیه می کنند.
برای داشتن یک کباب لذیذ و دلچسب باید بدانیم که برای نرم شدن گوشت گوسفندی چه کنیم؟ چرا که اینگونه کبابی لذیذ خواهیم داشت و نرم کردن گوشت روی طعم کباب بسیار موثر است. باید بدانید که اگر گوشت قرمز انتخابی برای کباب را به خوبی نرم نکنید حتما در زمان کباب کردن گوشت قرمز به مشکل بر خواهید خورد. پس به خاطر داشته باشید که نرم شدن گوشت گوسفندی از مهم ترین کارهایی است که باید به درستی و با دقت صورت گیرد.
نرم شدن گوشت گوسفندی
در این جا قصد داریم شما را با روش های مناسب برای نرم کردن گوشت قرمز از جمله گوشت گوسفندی و گوشت گوساله آشنا کنیم. قبل از هر چیز یادآور شویم که باید گوشت گوسفندی مورد نظر برای تهیه کباب را از قسمت های نرم و مناسب گوسفند تهیه کنید.
بهترین گوشت و مناسب ترین قسمت گوشت گوسفندی برای تهیه کباب، راسته و فیله گوسفندی است. گوشت تازه گوسفندی کباب بهتری نسبت به گوشت فریزری خواهد داشت.
استفاده از میوه برای نرم شدن گوشت گوسفندی
برای نرم شدن گوشت گوسفندی می توانید از میوه هایی چون کیوی و انجیر استفاده نمایید چرا که این میوه ها دارای آنزیم هایی هستند که سبب شکسته شدن بافت گوشت گوسفندی خواهند شد. برای استفاده از این میوه ها ابتدا با چاقو چند سوراخ بر روی گوشت گوسفند درست کنید و سپس آب میوه های کیوی یا انجیر را در بافت گوشت بریزید.
توجه داشته باشید که این میوه ها یک ساعت بیشتر بر روی گوشت گوسفندی نمانند چرا که اینگونه بافت گوشت بیش از حد نرم شده و روی سیخ نمی ماند و می ریزد.
پیاز و نرم شدن گوشت گوسفندی
آب پیاز یکی از ترکیبات موثر در نرم شدن گوشت گوسفندی است. آب پیاز، نرم شدن گوشت گوسفندی را سبب می شود و جدای از آن بوی گوشت را می گیرد و طعم دار شدن گوشت را به دنبال دارد و همچنین سبب می شود کبابی ترد و لذیذ داشته باشید.
ضربه زدن به گوشت و نرم شدن گوشت گوسفندی
با ضربه زدن به گوشت گوسفندی می توانید نرم شدن گوشت گوسفندی را رقم بزنید. برای ضربه زدن به گوشت گوسفندی باید با پشت چاقو و یا چکش های مخصوص بیفتک، ضربه هایی بر روی گوشت وارد سازید تا اینگونه بافت متراکم گوشت از هم باز شود و مغز گوشت کاملا کباب گردد.
توجه داشته باشید که می توانید برای نرم شدن گوشت گوسفندی قبل از مزه دار کردن، گوشت را چنگال بزنید تا سوراخ سوراخ شود و مواد به راحتی داخل بافت گوشت شود. حواستان باشد بافت گوشت را از بین نبرید فقط سوراخ نمایید.
جوش شیرین در نرم شدن گوشت گوسفندی
جوش شیرین ترکیبی است که در نرم شدن گوشت گوسفندی بسیار موثر عمل کرده است. برای این کار می توانید جوش شیرین را روی سطح گوشت گوسفند پخش نمایید و بعد از چند ساعت نرم شدن گوشت گوسفندی را داشته باشید. فراموش نکنید که در مصرف جوش شیرین نباید زیاده روی نمایید چرا که مصرف جوش شیرین در حجم زیاد، می تواند سلامت انسان را به خطر بیندازد.
ترکیب روغن زیتون و سرکه در نرم شدن گوشت گوسفندی
برای استفاده از این ترکیب معجزه آسا کافی است مقداری روغن زیتون را با سرکه مخلوط کنید حال گوشت را به این ترکیب آغشته نموده و زمان بدهید. یک ساعت بعد شاهد نرم شدن گوشت گوسفندی خواهید بود.
سس مخصوص و نرم شدن گوشت گوسفندی
هر شهری در کشور ایران کباب را به نحوی نرم می کنند. برخی از شهرهای شمالی برای نرم کردن گوشت گوسفند، با مخلوطی از مواد چون سبزی های معطر، رب انار و گردو سس مخصوصی تهیه می کنند و روی گوشت گوسفند می مالند و بعد از زمان دادن به گوشت، نرم شدن گوشت گوسفندی را شاهد هستند.
وجود چربی در کنار گوشت و نرم شدن گوشت گوسفندی
زمانی که در سیخ تکه های چربی را میان تکه های گوشت قرار می دهید با حرارت آتش این چربی ها آب می شوند و به بافت گوشت نفوذ کرده و نرم شدن گوشت گوسفندی را رقم می زنند و اینگونه کباب لذیذ تر خواهد بود.
نمک و نرم شدن گوشت گوسفندی
نمک خود سبب تضعیف بافت گوشت خواهد شد. تنها باید توجه داشته باشید که نمک را قبل از طبخ غذا به گوشت اضافه نمایید چرا که اگر در ابتدای مزه دار کردن گوشت اضافه کنید، سفت شدن گوشت را خواهید داشت.
سس سویا و نرم شدن گوشت گوسفندی
سس سویا نرم شدن بافت گوشت گوسفندی را سبب می شود. برای این کار باید گوشت را آغشته به سس سویا نموده و 6 ساعت زمان دهید تا بافت گوشت گوسفندی به خوبی نرم شود.
آناناس و نرم شدن گوشت گوسفندی
آناناس دارای آنزیم بروملانین است که سبب نرم شدن بافت گوشت می شود ولی باید در نظر داشته باشید که گوشت آناناس زده را باید در عرض نیم ساعت کباب کنید چرا که اگر این زمان بیشتر شود، گوشت کامل متلاشی خواهد شد و بافتی برای سیخ گرفتن نخواهید داشت.
پودر آنزیم در نرم شدن گوشت گوسفندی
امروزه برای نرم شدن گوشت گوسفندی از پودر آنزیم استفاده می شود. پودر آنزیم، بافت گوشت گوسفند را ضعیف و نرم می کند. توصیه می شود برای نرم شدن گوشت گوسفندی از مواد طبیعی نام برده استفاده کنید تا مواد صنعتی.
سس مایونز و نرم شدن گوشت گوسفندی
گوشت آغشته به سس مایونز که چند ساعت در یخچال استراحت داده شده است بافتی نرم و ترد دارد.
توجه داشته باشید که زمانی که گوشت را مواد زدید حتما با سلفون روی گوشت را بپوشانید تا فرآیند نرم شدن و طعم گرفتن گوشت گوسفندی به خوبی انجام شود.