آیا کله پاچه برای سلامتی مضر است؟

بیشتر اعضای گوسفند قابل خوردن است و کله پاچه هم از جمله بخش های لذیذ و خوش مزه ی گوسفند است که از محبوب ترین غذا ها در سفره ایرانی به حساب می آید. کله پاچه بیشتر به عنوان وعده صبحانه میل می شود و غذای فوق العاده سنگینی است. کله پاچه سرشار از کلسترول بوده و کالری بالایی دارد. در این مقاله تمامی موارد در مورد پیرامون کله پاچه را بررسی می کنیم.

کله پاچه تنها مختص ایران نمی باشد و در اصل یک غذای سنتی خاورمیانه و آسیایی می باشد ولی روش پخت آن یکسان نیست و نام های متفاوتی در کشور های دیگر دارد مثلا در ایران و ترکیه این غذا را با نام کله پاچه می شناسند و در کشور های عربی با نام پاچه، در ارمنستان، اذربایجان و گرجستان به این غذا خاش می گویند. کله پاچه، کله و دست و پای گوسفند را شامل می شود که قسمت های مختلف آن بناگوش، زبان، چشم، گوشت، صورت و پاچه می باشد. واحد شمارش کله پاچه، دست است که کل موارد گفته شده را شامل خواهد شد. آب کله پاچه را با نان می خورند که بسیار مفید است.

همانطور که گفته شد کله پاچه کلسترول و چربی های مضر زیادی دارد که مصرف زیاد این غذا سبب ایجاد بیماری های قلبی و عروقی می شود. از نظر میزان چربی و کلسترول، بهترین قسمت کله پاچه، پاچه گوسفند و چرب ترین قسمت آن مغز گوسفند است.

خواص کله پاچه

کله پاچه یکی از غذا های فوق العاده سنگین و انرژی زا است که پروتئین و کلسترول و ویتامین بالایی دارد. کله طبع سرد و تر و پاچه طبع سرد و خشکی دارد. کله پاچه سرشار از ویتامین بوده و برای رشد بدن بسیار مفید است و ترمیم گر خوبی برای بدن می باشد.

زبان گوسفند سرشار از ویتامین های گروه B می باشد که برای بدن بسیار مفید است. پاچه هم ترمیم گر خوبی به حساب می آید و برای زن باردار افزایش شیردهی را دارد. پاچه گوسفندی دارای مواد مغذی کوآنزیم است که یک آنتی اکسیدان قوی برای بدن می باشد این ماده در بدن به رقیق کردن خون، عملکرد بهتر سلول ها، تحریک سیستم ایمنی، درمان و بهبود بیماری های فشار خون ،پارکینسون، بیماری های قلبی عروقی و سرطان و …. کمک می کند.

مهمترین فواید خوردن کله پاچه

مراقبت از رادیکال های آزاد

کله پاچه سرشار از سلنیوم است و هر فرد به صورت روزانه به این ماده معدنی نیاز دارد. سلنیوم در بدن فرد سبب جلوگیری از آسیب های رادیکال های آزاد خواهد شد.

کمک به داشتن موهای سالم

ویتامین های مختلف در بدن سبب ایجاد موهایی با ریشه قوی در بدن خواهد شد. ویتامین B12 نقش بسزایی در تقویت مو ها دارد که کله پاچه خود سرشار از ویتامین خصوصا ویتامین B12  است.

کاهش خستگی

ویتامین B6 سبب کاهش خستگی و تامین انرژی بیشتر در بدن می شود که کله پاچه سرشار از ویتامین از جمله ویتامین B6 است و حدودا 20درصد از نیاز روزانه این ویتامین را در بدن تامین می کند.

تامین مواد معدنی از جمله زینک و آهن و B12

کله پاچه دارای زینک و آهن و ویتامین B12 می باشد که هر کدام از این مواد معدنی برای بدن مفید هستند و تاثیر مثبت خود را دارند. مثلا آهن در بدن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و ضعف و خستگی را در بدن از بین می برد. زینک و ویتامین B12 هم که تاثیر بسزایی در تقویت پوست و مو دارند.

بهبود سلامت پوست

کله پاچه حاوی ژلاتین است که بعد از رسیدن به بدن تبدیل به کلاژن شده و این کلاژن به سفت شدن پوست بسیار کمک می کند. خانم هایی که که یائسه می شوند کمبود کلاژن در بدن دارند که خوردن کله پاچه می تواند به این افراد توصیه شود.

کاهش مشکلات معده

امروزه بسیاری از افراد مبتلا به مشکلات معده هستند و درد ورم معده را چشیده اند باید گفت که کله پاچه معده را تقویت می کند و نمی گذارد مشکلاتی از این قبیل به سمت شما بیاید.

تقویت عضلات بدن خصوصا عضلات پا

رفع گرفتگی صدا و سرفه

تقویت سیستم ایمنی بدن

تقویت استخوان ها

بهبود سیستم قلب و عروق

زبان گوسفندی سبب تولید هموگلوبین در بدن می شود و از این رو در بدن سبب رفع خستگی مفرط خواهد شد. زبان گوسفندی در بدن تولید اکسیژن می کند و اینگونه تقویت سیستم عصبی و التیام سریع زخم را سبب خواهد شد.

ضررهای کله پاچه

کله پاچه سرشار از ویتامین ها و پروتئین هاست ولی کلسترول بالا و اسید های چرب مضری برای بدن دارد و می تواند سبب ایجاد رسوب در رگ ها و گرفتگی رگ ها شود و اینگونه بروز بیماری های قلبی و عروقی و در پی آن سکته را خواهد داشت.

مغز و چشم گوسفندی بیشترین میزان کلسترول و اسید چرب مضر را دارد، افرادی که چربی خون بالایی دارند بهتر است از خوردن مغز و چشم گوسفندی خودداری نمایند. چربی موجود در مغز گوسفند به اندازه هشت تا زرده تخم مرغ کلسترول دارد.

افرادی که دارای اسید اوریک بالا در خون هستند، افراد مبتلا به بیماری نقرس و یا مبتلا به ناهنجاری های کلیوی و بیماران مفصلی باید از خوردن کله پاچه خودداری نمایند چرا که کله پاچه کلسترول بالایی دارد.

بهترین زمان خوردن کله پاچه

از آنجایی که کله پاچه غذایی سنگین است از این رو بهترین زمان خوردن کله پاچه صبح می باشد تا در طول روز هضم آن انجام گیرد. خوردن کله پاچه در شب به دلیل سنگین بودن این غذا سبب بی خوابی و مشکلات گوارشی خواهد شد.

بعد از کله پاچه چه بخوریم؟

بهتر است کله پاچه را آب لیموی تازه میل نمایید زیرا هضم این غذای سنگین را برایتان راحت می نماید و طعم غذا را هم لذیذ تر خواهد کرد. بعد از گذشت نیم ساعت از صرف غذا پیشنهاد می شود که چای نبات خوش طعم و رنگی میل نمایید تا سردی کله پاچه از بین برود.

نحوه طبخ کله پاچه

اگر کله پاچه پاک شده باشد پخت آن آسان است و می توان گفت غذایی با طبخ راحت می باشد. بعد از شست و شوی کله پاچه پاک شده آن را با پیاز و نخود و ادویه حبه ای سیر و برگ بو به همراه مقداری آب روی شعله ملایم بگذارید تا بپزد. توجه داشته باشید برای پخت کله پاچه 8 تا 12 ساعت زمان نیاز است.

مقدار مجاز مصرف کله پاچه

کله پاچه را باید ماهی یک یا نهایت دو بار مصرف نمود و از مصرف زیاد این غذای خوشمزه پرهیز نمایید تا بجای فواید زیاد این غذا، ضرر و زیان نصیبتان نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *