گوسفندان در دوره های مختلف زندگی دارای شکل و اندام های متنوعی هستند. گوسفند شیشک به بازه زمانی از رشد گوسفند گفته می شود که دارای یک سری از ویژگی هاست. گوسفند شیشک به گوسفند 6ماهه تا یک ساله می گویند. این گوسفندان از لحاظ سطح کیفی گوشت و حتی شکل از ویژگی های زیادی برخوردارند.
گوسفند شیشک از خوشمزه ترین گوشت های قرمز می باشد گوسفند شیشک بره نر 6ماهه تا یک ساله است که خاصیت بسیاری دارد از این رو در حال حاضر بیشترین تقاضاها برای خرید گوسفند شیشک در بازار است. دامداران زیادی در حال پرورش گوسفند شیشک هستند که برایشان سودآوری بالایی دارد. پرورش گوسفند شیشک به دو روش داشتی و پرواربندی انجام می شود. گوسفند شیشک گوشتی خوش طعم دارد و هضم گوشت آن آسان است از این رو تقاضا برای خرید این گوسفند بالاست و این موضوع بالارفتن نرخ گوسفند زنده را در پی داشته است و به نوعی به دامپروری دام و صنعت دامداری ارزش داده است.
خواص مصرف گوشت گوسفند شیشک
گوشت قرمز گوسفند شیشک در مقایسه با دیگر گوشت های قرمز از سطح کیفیت بالایی برخوردار است و خوردن این گوشت قرمز فواید قابل توجهی دارد ازجمله:
بالابردن سیستم ایمنی بدن
تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار اهمیت دارد چرا که اگر سیستم ایمنی بدن قوی باشد شما را در مقابل بیماری ها و امراض ایمن می کند. روی ماده ایست که در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر می باشد. گوشت گوسفند شیشک سرشار از روی است و شما با مصرف گوشت گوسفند شیشک به راحتی 30 درصد از احتیاجات روی را در بدن خود فراهم خواهید کرد.
بالابردن تراکم توده های استخوانی در بدن
استخوان ها به عنوان پایه های بدن هستند از این رو ما ملزم به نگهداری از آن ها هستیم تا در طول عمر دچار مشکل نشوند. استفاده از مواد معدنی مطلوب و با کیفیت مقاومت را در استخوان ها بالا می برد. گوشت گوسفند شیشک دارای مواد معدنی سلنیوم، روی و فسفر است که این مواد شما را در نگهداری و مقاوم سازی و استحکام استخوان ها یاری می رساند.
پیشگیری از ابتلا به سرطان با مصرف گوشت گوسفند شیشک
گوشت گوسفند شیشک دارای ماده اسید لینولئیک است که این ماده سبب پیشگیری از ابتلا به سرطان خواهد شد.
تناسب اندام با مصرف گوشت گوسفند شیشک
مصرف گوشت گوسفند شیشک کاهش وزن و تناسب اندام را به دنبال دارد چرا که این گوشت، چربی های اشباع نشده و کالری بالایی دارد. بعد از مصرف گوشت شیشک به دلیل دارابودن کالری بالا حس سیری به سرعت به شما دست می دهد و کالری بالای آن سبب می گردد در طول روز، دیگر دنبال خوردن خوراکی های متنوع نباشید. این گوشت سطح کیفی کاملی از مواد معدنی و پروتئینی دارد که می تواند نیاز بدن را در زمان رژیم به صورت مطلوب رفع کند.
پیشگیری از کم خونی
کم خونی بیماری است که در بدن سبب ضعف و حتی گیجی در فرد می شود. آهن و کلسیم در گوشت گوسفند شیشک مقدار قابل توجهی است از این رو روی کم خونی اثرات خوبی دارد و خوردن گوشت گوسفند شیشک تولید خون در بدن را به سرعت افزایش می دهد و از ایجاد کم خونی پیشگیری می کند و کم خونی را هم التیام خواهد داد.
حفظ سلامت پوست
گوشت گوسفند شیشک دارای مقدار بالایی اسید چرب امگا3 است که این ماده سبب جوان سازی پوست و جلوگیری از ایجاد چین و چروک در پوست خواهد شد از این رو مصرف گوشت گوسفند شیشک در افراد دوست دار زیبایی اهمیت بالایی دارد.
خرید گوسفند شیشک
گوسفند شیشک برای تولید گوشت ، پرورش میابد و چون بره های شیشک از یک بازه زمانی به بعد ذبح بصرفه ای دارد از این رو بیشتر دامداران بره ها را تا 1سالگی نگهداری می کنند. بره های شیری در بازه زمانی 3 تا یک سالگی داد و ستد می شوند و گوشتی خوشمزه تر از بره دارند.
ارزش غذایی گوشت گوسفند شیشک
گوشت گوسفند شیشک سرشار از مواد معدنی، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، سلنیوم می باشد. گوشت بره شیشک غنی از ویتامین های گروه B است. این گوشت دارای اسید های چرب غیر اشباع می باشد که باید از زیاد خوردن آن اجتناب نمود. با مصرف گوشت گوسفند شیشک 3.2 چربی اشباع بدن تامین می شود و همچنین دارای 27 گرم پروتئین و 330 کالری تولیدی می باشد.
طبع گوشت گوسفند شیشک
گوشت قرمز در کل طبع گرمی دارد ولی طبق تحقیقات گوشت گوسفند شیشک طبع سردی دارد از این رو بهتر است این گوشت را با گیاهان و ادویه های گرم استفاده نمایید.
زمان پخت گوشت گوسفند شیشک
زمان پخت گوشت گوسفند شیشک بستگی به دما و ضخامت گوشت دارد و به دو صورت گوشت را می توانید بپزید:
*پخت درون تابه: تابه را روی حرارت متوسط گرم قرار دهید و گوشت را درون تابه گذاشته و بین 20تا 30 دقیقه برای پخت به آن زمان دهید.
*پخت درون فر: گوشت را دورن فر قرار داده و دما را 180 تا 200 درجه سانتی گراد تنظیم نمایید و حدود 20 تا 30 دقیقه برای پخته شدن صبر کنید.
توجه داشته باشید که با دقت و حوصله گوشت های قرمز را بپزید چرا که گوشت های قرمز خام بیماری هایی را در انسان ایجاد می کنند که با خوب پخته شدن گوشت، انسان از ابتلا به این بیماری ها در امان خواهد ماند.