ما در این مقاله قصد داریم شما را با خواص گوشت گوسفندی در طب سنتی آشنا کنیم. در طب سنتی هر چیزی مزاج دارد. طب سنتی مزاج ها را به چهار دسته تقسیم بندی می کند و هر ماده غذایی در یکی از این دسته ها قرار می گیرد. انواع مزاج ها در طب سنتی عبارتند از: گرم و خشک، گرم و تر، سرد و خشک، سرد و تر.
مزاج عمومی گوشت قرمز، گرم می باشد ولی باید بدانید که گوشت گوسفند به نسبت گوشت گاو و گوشت گوساله گرم تر است و همچنین گوشت شتر هم به نسبت گوشت گوسفند، گرم تر می باشد.
گفته می شود گوشت گوسفندی در طب سنتی دارای مزاج گرم و تر است و منبع غنی از پروتئین می باشد که برای خون سازی و چاق کنندگی بدن بسیار مناسب است. گوشت گوسفندی هضم بسیار راحتی دارد و در اصطلاح بسیار زود هضم است.
در طب سنتی توصیه می شود که گوشت گوسفندی را تازه به تازه مصرف نمایید و خوردن مداوم گوشت گوسفندی خالص و بدون استخوان پخته شده با عسل و سرکه به تقویت بدن کمک می کند و مانع از غش و خفقان خواهد شد.
گوشت گوسفندی دارای خواص و انرژی بسیار بالایی است و در طب سنتی گفته شده که گوشت بره، طبع گرم و معتدلی و بسیار مطلوبی را داراست از این رو توصیه شده تا هر چند وقت از گوشت بره در کنار گوشت گوسفندی استفاده شود. مصرف گوشت گوسفندی برای افرادی که مبتلا به بیماری های سخت هستند به منظور افزایش قوای بدن توصیه می شود.
گوشت گوسفند
لازم به ذکر است که بدانید گوشت گوسفند منبع ارزشمندی از پروتئین در بدن است و ارزش غذایی بالایی دارد. سماق و گشنیز و مرزه مسهل و بهبود دهنده خوبی برای خواص و مزاج گوشت گوسفندی است. در طب سنتی مصرف گوشت گوسفندی برای افرادی که فعالیت بدنی بالایی دارند و یا ورزشکار هستند بسیار توصیه می شود.
توجه داشته باشید که گوشت گوسفند در مقابل گوشت گاو و گوساله، غلظت خون کمتری را تولید خواهد کرد از این رو در طب سنتی مصرف گوشت گوسفند نر زیر 6 ماه سن، توصیه شده است.
توجه داشته باشید که طب سنتی برای مصرف گوشت گوسفندی توصیه می کند که گوشت گوسفندی را سرخ نکنید و تنها به صورت آب پز و یا کبابی مصرف نمایید.
خواص گوشت گوسفندی
گوشت گوسفندی دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است به طوری که در هر صد گرم گوشت گوسفندی 290کیلو کالری انرژی می باشد. گوشت گوسفندی سرشار از مواد معدنی آهن، کلسیم، روی، منیزیم، سدیم، پتاسیم و فسفر، ویتامین های گروهB، پروتئین ها و اسید های آمینه ضروری و غیر ضروری، چربی های اشباع و همچنین چربی های غیر اشباع می باشد.
گوشت گوسفندی سرشار از آهن می باشد که برای خون سازی بدن، بسیار حائز اهمیت است، برای جلوگیری از کم خونی، مصرف گوشت قرمز توصیه می شود. از این رو گوشت قرمز عاملی برای حیات گلبول های قرمز می باشد و جذب بسیار راحتی دارد.
روی عنصری است که در گوشت قرمز یافت می شود و سبب بالارفتن سیستم ایمنی بدن می گردد و برای رشد قوای جنسی بسیار مفید است. مصرف گوشت قرمز برای افزایش رشد قد کودکان توصیه می شود. بدانید که کلسیم موجود در گوشت قرمز گوسفندی سبب افزایش استحکام در استخوان ها خواهد شد.
گوشت گوسفند دارای ویتامین های گروه B است که در سوخت و ساز بدن نقش اساسی را رقم می زنند. ویتامین های گروه B موجود در گوشت قرمز گوسفندی، برای تقویت اعصاب و سلامت پوست بسیار مثمر ثمر هستند و کمک به پیشگیری از بیماری های اعصاب خواهند کرد. مصرف گوشت گوسفندی به رفع خستگی و افسردگی و همچنین پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان کمک کرده و نقش درمانگری دارد.
گوشت گوسفند دارای چربی می باشد. چربی موجود در گوشت گوسفندی مفید بوده و کمک می کند تا کلسترول بد از بدن دفع گردد. اسید اولیک و امگا 3 و 6 موجود در گوشت قرمز در سلامت قلب و عروق بدن نقش مهمی دارند.
گوشت گوسفندی منبع غنی از اسید های آمینه ضروری برای بدن می باشد و برای عضله سازی بسیار مفید بوده و شادابی را در انسان افزایش می دهد و از افسردگی در افراد جلوگیری می نماید. مصرف گوشت گوسفندی میزان آنتی بادی ها را در بدن افزایش می دهد، از این رو در هنگام بیماری، مصرف گوشت گوسفندی سبب تسریع بهبودی در فرد خواهد شد.
مصرف گوشت قرمز
توجه داشته باشید که درست است که گوشت گوسفندی سرشار از مواد مغذی و مفید برای بدن بوده ولی باید بدانید که در مصرف آن باید اعتدال داشته باشید و زیاده روی نکنید چرا که زیاده روی در مصرف آن، سبب افزایش کلسترول خون، گرفتگی عروق خونی قلب خواهد شد و همچنین ابتلا به بیماری نقرس را در بدن افزایش می دهد، پس جانب احتیاط را در مصرف گوشت گوسفند رعایت فرمایید.