دوغ‌تان را در تابستان با این ترکیب‌ها به نوشیدنی‌ای معجزه‌گر برای روده تبدیل کنید

به گزارش مجله خبری آلما به نقل از
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دوغ به‌طور طبیعی سرشار از پروبیوتیک است، به گوارش کمک می‌کند و مایعات و الکترولیت‌های بدن را تأمین می‌نماید. در این مطلب می‌خوانید که چطور می‌توانید با چند ماده‌ی ساده، دوغ معمولی‌تان را به نوشیدنی‌ای سالم‌تر، خنک‌کننده‌تر و دوست‌دار دستگاه گوارش تبدیل کنید.
به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ اگر از نوشیدن یک لیوان دوغ خنک در گرمای تابستان لذت می‌برید، بدانید که این نوشیدنی ساده فقط خوش‌طعم و خنک‌کننده نیست؛ بلکه می‌تواند به هضم غذا بعد از یک وعده‌ی سنگین هم کمک کند. اما آیا می‌دانستید که می‌توانید با افزودن چند ماده‌ی ساده، این نوشیدنی را برای سلامتی‌تان، به‌ویژه سلامت روده، مفیدتر کنید؟ کافی‌ست کمی خلاقیت به خرج دهید تا دوغ‌تان به نوشیدنی‌ای نشاط‌بخش و تقویت‌کننده‌ی گوارش تبدیل شود.
دوغ به‌صورت طبیعی حاوی پروبیوتیک‌هاست، هضم غذا را تسهیل می‌کند و جایگزین مناسبی برای مایعات و الکترولیت‌های از‌دست‌رفته بدن است. دوغ خانگی از ترکیب ماست با آب، و گاهی مقدار کمی نمک یا ادویه تهیه می‌شود. این نوشیدنی نه‌تنها چربی کمی دارد، بلکه سرشار از کلسیم، ویتامین B12، پتاسیم و پروبیوتیک است.
در یک مطالعه‌ی کوچک هشت‌هفته‌ای روی ۳۴ فرد بزرگ‌سال، مشخص شد مصرف روزانه‌ی ۴۵ گرم (تقریباً معادل یک‌پنجم فنجان) دوغ بازسازی‌شده (پودر دوغ ترکیب‌شده با آب) می‌تواند به کاهش ۳ درصدی کل کلسترول و ۱۰ درصدی تری‌گلیسرید نسبت به گروه دارونما منجر شود.
روش‌هایی برای تقویت خواص گوارشی دوغ در تابستان
۱. دوغ با زنجبیل و نعناع برای طراوت و هضم بهترزنجبیل و نعناع، هر دو به هضم غذا کمک می‌کنند و طعمی تند و تازه‌ی تابستانی به دوغ می‌دهند. زنجبیل خاصیت ضد‌میکروبی دارد و نعناع بدن را از درون خنک می‌کند. برای تهیه این نوشیدنی، کافی‌ست مقداری زنجبیل و نعناع تازه را به دوغ‌تان اضافه کرده و کمی نمک سیاه به آن بیفزایید.
۲. ترکیب زیره و آجواین برای رفع نفخاگر احساس سنگینی یا نفخ در معده دارید، ترکیب دوغ با دانه‌های زیره و آجواین (تخم زنیان) می‌تواند بسیار مؤثر باشد. این دانه‌ها را خشک‌بو بدهید، آسیاب کنید و کمی از آن را به دوغ‌تان بیفزایید. این ادویه‌ها علاوه‌بر کمک به گوارش، کاهش گاز معده و اسیدیته، طعمی گرم و خاکی به دوغ می‌دهند.
۳. برگ کاری و پودر آنغوزه برای یک دوغ به سبک جنوب هندبرگ کاری سرشار از آنتی‌اکسیدان و آهن است و پودر آنغوزه (hing) ماده‌ای جادویی برای کنترل نفخ و تقویت سلامت روده به شمار می‌رود. برای تهیه این نوشیدنی سنتی به سبک «مور» در تامیل نادو، یک مشت برگ کاری را در دوغ بریزید، مقدار بسیار کمی پودر آنغوزه اضافه کنید و در صورت تمایل با دانه‌ی خردل تُرش درست کنید.
۴. جادوی مورینگا برای تقویت تغذیه‌ایاگر به‌دنبال اضافه‌کردن مواد مغذی بیشتر به دوغ‌تان هستید، یک قاشق چای‌خوری پودر مورینگا (پودر برگ درخت چوب درام) را به آن بیفزایید. مورینگا سرشار از فیبر، کلسیم و آنتی‌اکسیدان است و دوغ شما را نه‌تنها مفید برای روده، بلکه تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی و انرژی‌زا می‌کند.
۵. آب لبو یا هویج تخمیرشده برای طعمی خاص و رنگی جذاببرای داشتن دوغی با رنگ صورتی یا نارنجی دل‌فریب، کمی آب لبو یا هویج تخمیرشده را با آن ترکیب کنید. این ترکیب نه‌تنها ظاهری زیبا به نوشیدنی‌تان می‌دهد، بلکه پروبیوتیک‌ها و فیبر بیشتری به آن می‌افزاید و طعم متفاوتی را تجربه خواهید کرد.
نکته‌ی ویژه: از آب ماست باقی‌مانده استفاده کنید
آبی که پس از صاف‌کردن ماست باقی می‌ماند (آب پنیر)، سرشار از مواد مغذی است و می‌تواند پایه‌ای عالی برای تهیه‌ی دوغ باشد. آن را با کمی آب، ادویه و گیاهان معطر ترکیب کنید تا به نوشیدنی‌ای خوش‌هضم و سرشار از پروتئین دست پیدا کنید.
دوغ یا مکمل‌های پروبیوتیک: کدام بهتر است؟
پروبیوتیک‌های طبیعی موجود در غذاها جذب‌پذیری بیشتری دارند. برخلاف کپسول‌ها، دوغ علاوه‌بر پروبیوتیک، آبرسانی، مواد مغذی و باکتری‌های زنده را نیز به‌صورت طبیعی به بدن می‌رساند، به‌ویژه اگر خانگی یا از منابع ارگانیک تهیه شده باشد. اما باید توجه داشت که بسیاری از دوغ‌های طعم‌دار آماده در فروشگاه‌ها ممکن است حاوی شکر افزوده یا مواد نگهدارنده باشند. بنابراین اگر هدف‌تان بهبود سلامت روده است، بهتر است دوغ را در خانه تهیه کنید و با افزودن مواد طبیعی، آن را غنی‌تر نمایید.
توجه: این مطلب صرفاً برای اطلاع‌رسانی است. در صورتی‌که دچار مشکلات سلامتی خاصی هستید، لطفاً پیش از هرگونه تغییر در رژیم غذایی با پزشک متخصص مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *