خطر ابتلا به انسدادی مزمن ریوی در زنان ۵۰ درصد بیشتر از مردان است

به گزارش مجله خبری آلما به نقل از
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که سیگار کشیدن نمی‌تواند توضیح دهد چرا زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD) قرار دارند.
به گزارش انتخاب و به نقل از مدیسن نت؛ پژوهشگران گزارش داده‌اند که احتمال ابتلای زنان به COPD حدود ۵۰ درصد بیشتر از مردان است، در حالی که احتمال سیگار کشیدن در آن‌ها کمتر از مردان است. این یافته‌ها در تاریخ ۸ مه در مجله BMJ Open Respiratory Research منتشر شد.
به گفته‌ی پژوهشگران، سیگار کشیدن علت اصلی COPD است؛ بیماری‌ای که به‌عنوان اصطلاحی فراگیر برای مشکلات مزمن تنفسی مانند آمفیزم و برونشیت شناخته می‌شود.
با این حال، نتایج نشان می‌دهد که نرخ ابتلا به COPD در میان زنان بالاتر از مردان است، حتی با وجود اینکه زنان به‌طور کلی کمتر از مردان سیگار می‌کشند.
این نتایج، این فرضیه‌ی پیشین را که زنان نسبت به دود سیگار آسیب‌پذیرتر از مردان هستند رد می‌کند؛ فرضیه‌ای که پیش‌تر برای توضیح شیوع بیشتر COPD در زنان مطرح شده بود.
تیمی به رهبری دکتر الکساندر استاینبرگ، استادیار رشته‌ی طب بالینی در دانشگاه واشنگتن در سیاتل، نوشت: «خطر بالاتر ابتلا به COPD در زنان با آسیب‌پذیری بیشتر نسبت به دود سیگار – که با وضعیت سیگار کشیدن یا میزان قرار گرفتن در معرض دود (بر حسب پاک-سال) اندازه‌گیری شده – قابل توضیح نیست.»
پژوهشگران نوشتند: «در واقع، افزایش خطر COPD به‌ازای هر ۱۰ پاک-سال سیگار کشیدن در زنان تقریباً برابر با مردان بود.»(پاک-سال، واحدی برای اندازه‌گیری مصرف سیگار است که حاصل ضرب تعداد پاکت‌های مصرفی در روز در تعداد سال‌های سیگار کشیدن است.)
پژوهشگران افزودند: «این مسئله، پرسشی مهم را مطرح می‌کند که چه عاملی باعث نرخ بالای COPD در میان زنان می‌شود.»
در این مطالعه، پاسخ‌های بیش از ۱۲٬۶۰۰ زن و نزدیک به ۱۰٬۴۰۰ مرد بالای ۴۰ سال که در نظرسنجی ملی مصاحبه سلامت (National Health Interview Survey) شرکت کرده بودند تحلیل شد. این نظرسنجی سالانه توسط مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده (CDC) به‌منظور پایش سلامت مردم آمریکا انجام می‌شود.
پژوهشگران دریافتند که زنان کمتر از مردان سیگار می‌کشند یا سیگار را ترک کرده‌اند، و در صورت مصرف، تعداد سیگارهای مصرفی روزانه‌شان کمتر از مردان بوده است.
زنان همچنین به‌طور میانگین برای مدت‌زمان کوتاه‌تری سیگار کشیده‌اند و کمتر از مردان، سیگار کشیدن را پیش از ۱۵ سالگی آغاز کرده‌اند.
با این حال، نتایج نشان داد که نزدیک به ۸ درصد از زنان به COPD مبتلا بودند، در حالی که این رقم در میان مردان حدود ۶.۵ درصد بود.
پژوهشگران دریافتند که زنان مبتلا به COPD بیشتر از مردان هرگز سیگار نکشیده‌اند: نزدیک به ۲۷ درصد در مقایسه با اندکی بیش از ۱۴ درصد.
آن‌ها همچنین کمتر از مردان از سایر محصولات دخانی استفاده می‌کردند، مگر در مورد سیگارهای الکترونیکی؛ به‌طوری‌که استفاده از آن در میان زنان تقریباً ۲۷ درصد و در مردان ۲۰ درصد بود.
به‌طور کلی، پژوهشگران نتیجه‌ گرفتند که پس از در نظر گرفتن سایر عوامل خطر، زنان ۴۷ درصد بیشتر از مردان در معرض تشخیص COPD قرار دارند.
این تفاوت جنسیتی، صرف‌نظر از سابقه‌ی سیگار کشیدن، همچنان وجود داشت. زنانی که هرگز سیگار نکشیده بودند، ۶۲ درصد بیشتر از مردانِ غیرسیگاری به COPD مبتلا می‌شدند، و زنانی که سابقه‌ی مصرف سیگار داشتند نیز ۴۳ درصد بیشتر از مردانِ مشابه در معرض ابتلا قرار داشتند.
پژوهشگران گفتند که چندین نظریه ممکن است توضیح دهد چرا زنان با وجود مصرف کمتر سیگار، بیشتر در معرض COPD قرار دارند.
آن‌ها نوشتند: «مطالعات حاکی از آن است که تماس بیشتر زنان با مواد استنشاقی در مشاغل عمدتاً زنانه، وسایل گرمایشی و پخت‌وپز خانگی، محصولات آئروسل مربوط به آرایش و زیبایی، و مواد پاک‌کننده‌ی خانگی می‌تواند به نرخ بالاتر COPD در زنان منجر شود.»
پژوهشگران همچنین اشاره کردند که مجاری هوایی زنان معمولاً کوچک‌تر از مردان است، که این ویژگی ممکن است آن‌ها را نسبت به مشکلات تنفسی آسیب‌پذیرتر کند.
در پایان، پژوهشگران نتیجه گرفتند: «پژوهش ما این تردید را ایجاد می‌کند که آیا واقعاً آسیب‌پذیری بیشتر نسبت به دود سیگار دلیل اصلی تفاوت جنسیتی در COPD است.»
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *