سازمان سینمایی: برای نمایش «پیر پسر» در سینما، ابتدا باید آیین‌نامه رده‌بندی سنی نهایی و ابلاغ شود

به گزارش مجله خبری آلما به نقل از
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با بیان اینکه نظام نامه اکران با اعمال تغییراتی تازه در دست تدوین است و فعالیت شورای صنفی نمایش هم با حضور نماینده‌های جدید صنف به زودی آغاز می‌شود، از تهیه آیین‌نامه رده‌بندی سنی سینما برای اکران فیلم‌هایی همچون «پیرپسر» خبر داد.
اکران تعدادی فیلم‌ جدید از چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت‌ماه در سینماها آغاز می‌شود این درحالی است که برنامه زمانبندی نوبت دوم اکران به عنوان مصوبه شورای صنفی نمایش به صورت رسمی در رسانه‌ها منتشر نشده و فعالیت این دوره شورا هم به پایان رسیده است.
براین اساس وضعیت شورای صنفی نمایش و مکاتباتی که برای افزایش تعداد نمایندگان برخی صنوف همچون تهیه‌کنندگان شنیده می‌شود، موضوع گفت‌وگویی با روح‌الله حسینی (معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی) شد و او علاوه بر توضیح در این زمینه به سوال‌های دیگری درباره اکران پاسخ داد.
حسینی بیان کرد: مدت زمان فعالیت اعضای قبلی شورای صنفی نمایش تمام شده و صنوف (کارگردانان، تهیه‌کنندگان، سینماداران و پخش‌کنندگان) باید نماینده‌های جدید خود را معرفی کنند تا برای آن‌ها حکم صادر شود. در این خصوص نامه‌ای را به خانه سینما فرستادیم و آن‌ها در حال تجمیع اسامی از چهار صنف مربوط هستند. پیگیری می‌کنم که همین هفته اسامی نماینده‌ها مشخص شود تا از هفته آینده شورای صنفی نمایش جلسات خود را از سر بگیرد.
وی درباره فیلم‌هایی که قرار است از چهارشنبه اکران شوند ولی تعداد دقیق آن‌ها مشخص نیست و برخی یا از طریق سامانه‌های فروش بلیت معرفی شده‌اند یا از طریق روابط عمومی فیلم‌ها، توضیح داد: شورای قبلی، آرایش فیلم‌ها را برای اکران‌ در این تاریخ چیده و مصوب کرده‌ و اینطور نبوده که سازمان سینمایی این چینش را انجام داده باشد. بنابراین ترکیب فیلم‌هایی که به اکران خواهند رسید تصمیم شورای صنفی نمایش بوده که تعداد آن‌ها هم تقریباً مشابه اکران نوروز است؛ بعضی از همین چهارشنبه و برخی دیگر (همانند فیلم‌های نوروزی) با کمی فاصله روی پرده سینما می‌روند.
به گفته وی فیلم‌هایی همچون «خانه ارواح»، «صددام»، «زیبا صدایم کن»، «بازی را بکش»، «اسفند»، «سلام علیکم حاج آقا»، … در بسته اکران جدید قرار دارند که تعدادی این هفته و تعدادی در هفته‌های بعد اکران خواهند شد.
حسینی در پاسخ به اینکه آیا فیلم «پیر پسر» هم که گفته شده در بهار به سینما می‌آید، در همین مدت اکران می‌شود؟ گفت: برای این فیلم ابتدا باید آیین‌نامه رده‌بندی سنی نهایی و ابلاغ شود. البته در گذشته هم چنین آیین‌نامه‌ای وجود داشت ولی باید در دوره جدید بازنگری و ابلاغ شود تا بعد بنا بر آن فیلم‌هایی شبیه «پیرپسر» اکران شوند. من امیدوارم در همین فصل بهار آیین‌نامه نهایی شود تا فیلم‌ «پیرپسر» که مشکلی هم برای نمایش ندارد، امکان اکران پیدا کند.
او در پاسخ به اینکه آیا این آیین‌نامه در واقع احیای همان شورای قدیمی است که اعضای زیادی را از حوزه‌های شغلی مختلف دربرمی‌گرفت؟ گفت: خیر قرار نیست همان شورا احیا شود. فعلا با رئیس سازمان سینمایی در حال بررسی هستیم که این شورا به چه شکل تنظیم و کار را پیش ببرد. البته حتماً از حوزه‌های تخصصی مثل جامعه شناسی، روانشناسی و علوم سیاسی بهره خواهیم گرفت تا آیین نامه تنظیم شود و وقتی نهایی شد آن را منتشر می‌کنیم.
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در بخشی دیگر درباره اینکه شنیده شده سازمان سینمایی از صنوف عضو شورای صنفی خواسته تا حتما نماینده‌های جدید معرفی کنند و همچنین در نامه‌ای عنوان شده که تهیه‌کنندگان دو نماینده معرفی کنند، بیان کرد: در نظام‌نامه اکران با صراحت اعلام شده که بعد از دو دوره، صنوف نمی‌توانند یک نماینده را برای سومین بار معرفی کنند. البته بعضی از صنوف از جمله سینماداران نکاتی در این زمینه دارند که آن‌ها را می‌شنویم و ممکن است یک عضو قدیمی براساس گفت‌وگوهایی که صورت می‌گیرد باز هم در شورا فعالیت کند چون قرار نیست همه چیز محکم و سخت باشد و ما حتما صلاح سینما را در نظر می‌گیریم.
او درباره اینکه برخی مکاتبات سازمان سینمایی با صنوف به نوعی دخالت دولت در امر صنفی تعبیر می‌شود، گفت: نظام‌نامه اکران را همیشه رئیس سازمان سینمای امضا و ابلاغ می‌کرده است. مثل گذشته در تنظیم نهایی از نظر اعضای صنوف استفاده خواهیم کرد، ضمن اینکه  افزایش نماینده تهیه‌کنندگان به دو نفر، درخواست خود صنف بود که در حال مذاکره بر سر آن هستیم.  
حسینی در پایان درباره اینکه بر اساس تولیدات سینما و فیلم‌هایی که آماده اکران هستند شرایط اکران را در ماه‌های آینده چطور پیش‌بینی می‌کند؟ گفت: با توجه به تولیداتی که در دست اقدام است و مجوزهایی که صادر شده، به اکران ماه‌های آینده خوشبینم و پیش‌بینی روشن و مثبتی دارم. البته با توجه به وضعیت اقتصادی کشور ممکن است تولیدات در زمان‌های مختلفی رخ دهد به همین دلیل نمی‌توان گفت که مثلاً در تابستان و پاییز چه فیلم‌هایی خواهیم داشت اما این نکته مشخص است که حجم تولیدات بالایی داریم و به لحاظ تنوع ژانر و موضوع هم دست ما پر است، به همین دلیل بیشتر برای نمایش باید تنظیم‌گری کنیم؛ از جمله اینکه در ماه‌های محرم و صفر که همزمان با فصل تابستان است، پیش‌بینی‌هایی را در نظام‌نامه درنظر می‌گیریم تا در مناسبت‌ها متناسب با شرایط فیلم‌ها اکران شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *