«تشییع پیکر منیره گرجی»، «سفر رئیسجمهور به روسیه»، «بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص»، «الحاق پهپاد به ارتش» و… از موضوعات مهم خبری بیست و پنجم دی ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که میتوانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.
به گزارش ایسنا، در پی آنکه یک هزار فروند پهپاد راهبردی، پنهانکار و ضد استحکامات که توسط ارتش و وزارت دفاع طراحی و تولید شده به سازمان رزم ارتش ملحق شد، رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح توضیحاتی را درباره این الحاق ارائه کرد و افزود: این پهپادها با توجه به ارتفاع و سرعتهای متنوعی که دارند و تستهای خیلی خوبی که ما در رهگیری هوایی از این پهپادها دیدیم قطعا بخش عمدهای از آنها در زنجیره آفندی و پدافندی کشور مورد استفاده قرار خواهند گرفت.ما روز به روز داریم سلاحهای متنوعی را روی پهپادها تست میکنیم.
****
قراراست رئیس جمهور کشورمان ۲۸ دی ۱۴۰۴ به روسیه سفر میکند تا علاوه بر دیدار و رایزنی با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور و دیگر مقامات عالی روسیه،معاهده مشارکت جامع همکاری های راهبردی ایران و فدراسیون روسیه به امضا برسد. با توجه به اهمیت این اقدام از سفر پیش روی پزشکیان به عنوان سفری تاریخی یاد میشود.
با امضای این معاهده سطح تعاملات ایران و روسیه ارتقاء یافته و زمینه پیشبرد همکاریها تسهیل خواهد شد و در اقتدار و همکاری منطقهای با تمرکز بر حوزههای اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی موثر است.
به گفته معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیسجمهور، فردا هم قرار است پیام مهم رئیس جمهور در گفتوگو با Lester Holt مجری معروف امریکاییر از شبکه NBC آمریکا پخش میشود.
محمد مهدی طباطبایی با اعلام این خبر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: جمهوری اسلامی ایران خواهان صلح و تنش زدایی در منطقه و جهان است، جنگ افروزی، تجاوز و نسل کشی رژیم صهیونیستی را محکوم می کند و آماده مذاکره شرافتمندانه و برابر است.
معاون اجرایی رئیسجمهور نیز در نشستی با شورای معاونین وزارت میراث فرهنگی بر ضرورت توجه به حوزه گردشگری و صنایعدستی تاکید کرد و نسبت به پیگیری افزایش تخصیص تسهیلات به فعالیتهای این حوزه قول مساعد داد.
****
با توجه به اینکه FATF بار دیگر در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته است، الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت چهاردهم تاکید کرد که دولت تلاش میکند مسائل را مدیریت و در عرصه بینالمللی مسیر مناسبی را پیش ببرد، FATF بار دیگر در دستور کار مجمع قرار گرفته است تا روابط بینالمللی روانتر شود.
در همین ارتباط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم، در اظهاراتی تصریح کرد: متأسفانه برخی جریان ها از FATF، برای پیشبرد پروژه های سیاسی و اقتصادی خاص خود بهره می برند و می کوشند با فشار، نظر جانبدارانه خود را محقق کنند اما قطعا در این شرایط ویژه اقتصادی، منافع ملی ما در این است که از سد FATF عبور کنیم.
محمود واعظی ادامه داد: ممکن است که یک نفر ایراد بگیرد و بگوید مادامی که کشور تحریم است، روابط بانکی زیاد نیست و محلی از اعراب ندارد. ممکن است حرف آنان در ارتباط با برخی از کشورها که هیچ گونه ارتباطی با آنها برقرار نیست درست باشد، اما در خصوص کشورهای دوست که آماده تعامل تجاری و روابط مالی و بانکی با ایران هستند، فشار FATF مانع از هرگونه تعامل و تبادل تجاری بوده و هست. خبر طرح بررسی کارشناسی لوایح پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون پالرمو در کمیسیونهای تخصصی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام مثبت و امیدوار کننده است.
****
طبق وصیت مرحومه منیره گرجی، صبح امروز مراسم تشییع تنها زن مجلس خبرگان قانون اساسی بدون تشریفات و با حضور خانواده، شاگردان و جمعی از علاقهمندان ایشان انجام شد.
پیکر منیره گرجی از پژوهشگران و فعالان حوزه قرآنی صبح امروز-۲۵ دی ۱۴۰۳ مصادف با ۱۳ رجب ۱۴۴۶ ؛ سالروز ولادت حضرت علی(ع) با حضور زهرا بهروز آذر معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده تشییع شد.
لازم به ذکر است که منیره گرجی زاده ۱۳۰۸ با تحصیلات سطح حوزوی تنها زنی بود که در ایران به عضویت مجلس خبرگان درآمد و ۲۳ دی ۱۴۰۳ در نود و پنج سالگی درگذشت. پس از اتمام دوره مجلس خبرگان قانون اساسی، او از مشاغل دولتی کنارهگیری کرد. در ۱۳۸۲ در حوزه علمیه خدیجه کبری در تهران به تدریس فقه، تفسیر، احکام و اخلاق مشغول بود و در مرکز تربیت معلم شهید رجایی، مدرس درس عرفان امام بود.
****
در پی طرح سوالی مبنی بر اینکه شبیهسازی صوت دیگران توسط هوش مصنوعی چه حکمی دارد؟ پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری در صفحه استفتائات جدید مرتبط با دی ۱۴۰۳ پاسخ این سوال را منتشر کرد که در متن این پرسش و پاسخ آمده است:
سوال: صدای اموات با استفاده از هوش مصنوعی، شبیه سازی شده و گفتارهای جدیدی از آنها تولید می شود، آیا این کار، جایز است و یا نیاز به رضایت از اولیای میت دارد؟
پاسخ: اگر تولید آن مفسده داشته باشد یا به میت نسبت داده شود، جایز نیست و رضایت اولیا، اثر ندارد.