آیا ورزش می‌تواند درد زانو را کاهش دهد؟

به گزارش مجله خبری آلما به نقل از
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک مرور جدید از شواهد، سوالاتی را درباره میزان کمک‌کردن ورزش برای تسکین درد آرتروز زانو مطرح کرده است.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ دکتر بلیندا لاورد،  نوشت: ورزش احتمالاً بهبود در درد، عملکرد جسمی و کیفیت زندگی را در کوتاه‌مدت به دنبال دارد.
با این حال، تیم تحقیقاتی اذعان کرده است که بر اساس آستانه‌های تفاوت‌های حداقلی مهم که برای تحلیل استفاده کرده‌اند، این مزایا از اهمیت بالینی مشکوک برخوردارند.
در حالی که مؤسسه آرتروز بر روی وب‌سایت خود گفته است:حرکت بخش ضروری از برنامه درمانی آرتروز است” و توصیه می‌کند که افراد در تمرینات تقویت عضلات، کشش، ایروبیک و تمرینات تعادلی شرکت کنند.
برای این مرور جدید، تیم تحقیقاتی داده‌هایی از ۱۳۹ آزمایش بالینی قبلی که شامل نزدیک به ۱۲,۵۰۰ شرکت‌کننده بود، تا اوایل ژانویه ۲۰۲۴ ارزیابی کرد.
این تیم مشاهده کرد که ورزش برای آرتروز زانو باعث بهبودهایی در سه زمینه می‌شود:- درد: به میزان ۸.۷ تا ۱۳.۱ امتیاز- عملکرد جسمی: به میزان ۹.۷ تا ۱۲.۵ امتیاز- کیفیت زندگی: به میزان ۴.۲ تا ۶.۱ امتیاز
این بهبودها در ظاهر قابل توجه هستند، اما محققان اشاره می‌کنند که این تغییرات لزوماً به حدی نبوده که به نظر برسد به عنوان یک تفاوت مهم و معنادار بالینی برای بیمار در زندگی روزمره‌اش مشاهده شود.
برای اینکه ورزش تأثیر قابل توجهی در درمان درد و عملکرد داشته باشد، درد باید حداقل ۱۲ امتیاز بهبود یابد، عملکرد جسمی باید ۱۳ امتیاز و کیفیت زندگی باید ۱۵ امتیاز بهبود پیدا کند. از آنجایی که تغییرات حاصل شده کمتر از این حد بوده است، تیم تحقیقاتی نتیجه گرفت که:مزایای حاصل از ورزش از اهمیت بالینی مشکوک برخوردارند، به این معنا که ممکن است تغییرات ایجاد شده در علائم، تفاوت قابل توجهی برای بیماران به وجود نیاورد
تیم تحقیقاتی همچنین اشاره کرده است که بسیاری از مطالعات بررسی‌شده شامل گروه‌های کوچک بوده‌اند یا به درستی طراحی نشده‌اند.
آن‌ها نوشته‌اند:بسیاری از مطالعات کیفیت پایینی دارند و گروه‌های نمونه کوچک هستند. بنابراین، برخی از مطالعات ممکن است مزایای ورزش را بزرگتر از آنچه که واقعاً هستند، به نمایش گذاشته باشند.”
در نهایت، محققان به این نتیجه رسیدند که نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه است تا بتوان به وضوح و با دقت بیشتری درباره اثربخشی ورزش در درمان آرتروز زانو و کاهش درد آن صحبت کرد.
 نتیجه‌گیری
نتایج این مرور پژوهشی به طور کلی نشان می‌دهند که اگرچه ورزش می‌تواند اندکی درد، عملکرد جسمی و کیفیت زندگی افرادی که مبتلا به آرتروز زانو هستند را بهبود بخشد، این بهبودها ممکن است به اندازه‌ای نباشد که تغییرات قابل توجهی در زندگی بیمار ایجاد کند. بنابراین، همچنان باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا بتوان تأثیر واقعی ورزش را به طور دقیق‌تر ارزیابی کرد.
اگرچه حرکت و ورزش به‌عنوان بخش مهمی از درمان آرتروز زانو مطرح می‌شود، اما این تحقیق بر لزوم درک بهتر و دقیق‌تر از میزان تأثیرگذاری ورزش در کاهش درد تأکید دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *