وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار باز وزیر فرهنگ یونان با ارائه پیشنهادهایی درباره همکاری در زمینه باستانشناسی، مرمت، توسعه گردشگری و مبادلات صنایع دستی، بر لزوم اتخاذ سیاستهای اصولی و مشترک برای مقابله با قاچاق آثار تاریخی، تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، سیدرضا صالحیامیری در جریان سفر به ارمنستان به انگیزه حضور در نشست کشورهای عضو مجمع تمدنهای باستانی، در دیداری با لینا مندونی، وزیر فرهنگ یونان گفت: برای بهبود و توسعه روابط دولتها هیچ زمینهای بهتر از حوزه فرهنگی نیست. ایران و یونان میتوانند روابط خود را در زمینههای فرهنگی به ویژه حوزههای تخصصی مختلف از جمله پژوهش و کاوشهای باستانشناسی و حفاظت و مرمت آثار تاریخی بهبود ببخشند. با توسعه ارتباطات بین پژوهشگاه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با مراکز علمی و پژوهشی یونان و سایر کشورهای دیگر و تبادل علوم و تجربیات در حوزههای مختلف علاوهبر رشد علمی مورد انتظار، بسترهای بهبود روابط و سایر همکاریها از جمله توسعه گردشگری فراهم میشود.
او ادامه داد: برگزاری هفتههای فرهنگی مشترک در تهران و آتن نیز میتواند ضمن معرفی ارزشهای فرهنگی باعث شناخت ملتها از یکدیگر شود. در حال حاضر این همکاری مشترک با چین در حال انجام است و روزانه ۸۰ هزار نفر از آثار تاریخی ایران در این کشور دیدن میکنند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به ظرفیتهای تاریخی و میراث فرهنگی غنی کشور و ویژگیهای منحصر به فرد آثار ایران از جمله تمدن درخشان جیرفت در استان کرمان و سایر مناطق جریانساز تاریخی، با پیشنهاد بازدید از این آثار و بررسی توافقات آتی، از وزیر فرهنگ یونان برای سفر به ایران دعوت کرد.
صالحی امیری خواستار مقابله جدی با قاچاق و فروش اموال تاریخی شد و ادامه داد: نکته مهمی که در اجلاس هم به آن تاکید خواهم داشت بحث همکاری کشورهای عضو برای مقابله با قاچاق آثار تاریخی است. این آثار مختصات و اصالت مشخصی دارند و جلوگیری از قاچاق آنها با همکاری یکدیگر امکانپذیر است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در حوزه صنایع دستی نیز ایران حرفهای زیادی برای گفتن دارد. از ۴۰۰ مورد صنایع دستی در دنیا ۲۹۹ گونه آن در ایران در حال تولید است. اگر یونان حمایت کند ما آمادگی داریم نمایشگاه صنایع دستی و فرشهای دستباف ایرانی را در آتن برگزار کنیم تا علاوهبر نزدیکی بیشتر بین هنرمندان تحولی عظیم در روابط بین دو ملت ایجاد شود.
لینا مندونی، وزیر فرهنگ یونان در این دیدار گفت: در تمام موارد مطرح شده با شما همعقیده و هم. نظر هستم. قاچاق آثار تاریخی مسألهای است که تمام کشورها باید برای مقابله با آن سیاستهای اصولی و مشترک اتخاذ کنند.
او ادامه داد: ایران کشوری است که همه مردم دنیا نگاه ویژهای به آن دارند. کشوری با تاریخ کهن و تمدنی بینظیر که مردم یونان نیز برای سفر به آن بسیار مشتاق هستند.
مندونی همکاری در حوزه صنایع دستی با ایران را خوشحالکننده دانست و افزود: استفاده از تجربیات ایران در حوزه فرش و صنایع دستیهای بومی باعث نزدیکی بیشتر مردم دو کشور شده و رونق اقتصادی برای بازرگانان و هنرمندان در پی دارد.
وزیر فرهنگ یونان، نزدیکی فرهنگ و تمدن دو کشور با یکدیگر را زمینهای مناسب برای همکاری دانست و خواستار امضای تفاهمنامه در حوزههای مختلف شد.