قسمت های گوشت گوسفندی و فواید هر کدام

گوشت گوسفند از جمله گوشت های قرمز است که استخوان دار بوده و نسبت به گوشت گوساله چربی بیشتری دارد. طبع گوشت گوسفندی گرم بوده و بسیار لذیذ و خوش طعم است از این رو افراد بیشتری طرفدار گوشت گوسفندی هستند.

گوشت گوسفندی با رنگ قرمز کمرنگ نشان دهنده جوان بودن گوسفند ذبح شده و گوشت گوسفندی با رنگ قرمز پر رنگ با چربی زرد رنگ نشانگر آنست که این گوشت متعلق به گوسفند پیر می باشد. گوشت گوسفندی قسمت های مختلفی دارد که دام پاک در این مقاله قصد دارد شما را با قسمت های گوشت گوسفندی و فواید هر کدام آشنا کند.

قسمت های گوشت گوسفندی

گوشت گوسفندی از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. قسمت های گوشت گوسفندی که ماهیچه های فعالی ندارد نرم تر بوده و قسمت های گوشت گوسفندی که ماهیچه فعالی دارد دارای طعم بهتری است.

قسمت های گوشت گوسفندی به دو بخش بالا و پایین قسمت بندی می شوند: قسمت بالا شامل راسته، کمر، فیله و گردن است و قسمت پایین شامل ران، سینه و سرسینه، سردست، شکمبه، پاچه، قلوه گاه، ماهیچه و کف دست می باشد.

گوشت گردن گوسفندی

از خوشمزه ترین قسمت های گوشت گوسفندی، گوشت گردن را می توان نام برد که به دلیل تحرک بالای ماهیچه های این قسمت، گوشت گردن برای آبگوشت و سوپ بسیار مناسب است چرا که طعم لذیذی دارد.گوشت گردن گوسفندی دارای ویتامین و امگا3 بسیار بالایی است. میزان آهن موجود در گوشت گردن به راحتی جذب می شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.

به راحتی با خوردن گوشت گردن گوسفندی می توانید تمام ویتامینB مورد نیاز یک فرد را در طول روز تامین نمود و جدای از این 20 درصد از آهن مورد نیاز یک مرد بالغ و 12 درصد از آهن مورد نیاز یک زن بالغ در طول روز تامین می شود. باید بدانید که گوشت گردن گوسفندی از قسمت های گوشت گوسفندی است که منبع غنی از منگنز، مس و سلنیوم می باشد.

گوشت راسته گوسفندی

از جمله قسمت های گوشت گوسفندی، می توان به گوشت راسته اشاره داشت که گران قیمت است و چربی کمی دارد. گوشت راسته گوسفندی در اصل عضلات کنار ستون مهره های گوسفند است که این عضلات تحرک کمی داشته از این بسیار نرم است. هر گوسفند حول و حوش 3 کیلو گوشت راسته دارد که می توان از این گوشت برای کباب برگ استفاده نمود. گوشت راسته برای افرادی که دیسک کمر دارند و یا دچار مشکل در ستون فقرات هستند می تواند بسیار مفید باشد و عضلات کمر را تقویت نماید.

گوشت دنده گوسفندی

گوشت دنده گوسفندی از جمله تردترین و لطیف ترین، چرب ترین و خوش طعم ترین قسمت های گوشت گوسفندی است. شیشلیک و یا همان کباب دنده از جمله غذاهایی است که با گوشت دنده گوسفندی تهیه می شود و بسیار خوشمزه بوده و طرفداران بسیاری دارد.

گوشت فیله گوسفندی

گوشت فیله گوسفندی از جمله قسمت های گوشت گوسفندی است که مربوط به پشت کمر و پایین گوشت راسته می باشد. گوشت فیله نرم تر و صاف تر از گوشت راسته می باشد. کباب چنجه با گوشت فیله تهیه می شود که  از معروف ترین کباب های جهان می باشد.

گوشت ران گوسفندی

گوشت ران گوسفندی از قسمت های گوشت گوسفندی است که در اصل گوشت انتهای شقه ی گوسفند است که بسیار خوشمزه می باشد. از گوشت ران گوسفند برای کباب حسینی استفاده می شود که در این غذا، مغز ران گوسفند مزه دار شده و در سیخ های چوبی زده می شوند.

گوشت سینه و سرسینه گوسفندی

گوشت سینه و سرسینه گوسفندی از جمله قسمت های گوشت گوسفندی است که در بخش زیر شکم گوسفند می باشد. برای تهیه گوشت سینه و سرسینه گوسفندی تنها باید توجه داشته باشید که با حرارت کم پخته شود و چربی را از این قسمت گوشت گوسفندی جدا نموده وآن را با سبزیجات معطر طبخ کرد. درست کردن کباب با گوشت سینه و سرسینه گوسفندی می تواند تجربه لذیذی برایتان به ارمغان داشته باشد.

گوشت ماهیچه گوسفندی

گوشت ماهیچه گوسفندی، یکی از قسمت های گوشت گوسفندی است که بافت نرم و بدون چربی دارد و در اصل از گرانترین قسمت های گوشت گوسفندی به شمار می رود. با ماهیچه گوسفندی می توانید باقالی پلو با ماهیچه را درست کنید که بسیار لذیذ است.

گوشت سردست گوسفندی

یکی از قسمت های گوشت گوسفندی، گوشت سردست گوسفندی است که در زیر زانوی حیوان می باشد. گوشت سردست مسطح و پهن بوده و در اصل 30درصد وزن لاشه گوسفند را شامل می شود. گوشت سردست گوسفند دارای استخوان است از این رو قیمتی ارزان تر دارد. از گوشت سردست برای انواع خورشت ها استفاده می شود که خوش خوراک است.

پاچه گوسفندی

از جمله قسمت های گوشت گوسفندی، پاچه گوسفندی است که به خاطر داشتن ژلاتین و انواع اسید های چرب اشباع شده خواص بسیاری برای بدن دارد. افرادی که دارای پاهای ضعیفی هستند و یا مفاصل بی ثباتی دارند توصیه می شود که حتما پاچه گوسفندی استفاده کنند چرا که ژلاتین موجود در پاچه مفاصل ضعیف و آسیب دیده را تقویت می کند و درد این افراد را کاهش می دهد.

گوشت قلوه گاه گوسفندی

قلوه گاه گوسفندی در اصل یکی از قسمت های گوشت گوسفندی است که دارای طبع سرد و خشکی می باشد و مصرف آن مناسب برای هر مزاج و طبعی نیست. گوشت قلوه گوسفند بافت سفتی دارد از این رو باید به صورت چرخ کرده استفاده شود. از قلوه گاه گوسفندی برای تهیه کباب کوبیده استفاده می شود.

علاوه بر قسمت های گوشتی گوسفند که در بالا به هر کدام اشاره شد، گوسفند دارای محصولات جانبی هم هست که برای تهیه غذا از آن استفاده می شود از جمله:

زبان گوسفند

زبان گوسفند یک عضله ی فعال در بدن گوسفند است که طعم لذیذی دارد و این خوراک طرفداران زیادی را از آن خود کرده است. زبان گوسفندی میزان قابل توجهی پتاسیم و سدیم دارد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار لازم و ضروری است.

برای پخت زبان گوسفند نیاز به زمان بیشتری است و توصیه می شود برای از بین بردن بوی زهم آن، همراه با زبان گوسفند قدری زنجبیل تازه بپزید تا هم خوب طعم بگیرد و هم ترد شود.

سیراب و شیردان گوسفندی

سیراب شیردان جزو معده گوسفند است که بعد از ذبح از بدن گوسفند خارج می شود و قبل از پخت باید به خوبی تمیز شود تا بوی نامطبوعی نداشته باشد. سیراب شیردان یک غذای غنی از ویتامین ب می باشد که نسبت به گوشت گوسفند کلسترول بالا نداشته و کم کالری است.

همه قسمت های مختلف گوشت گوسفندی مفید و دارای ارزش غذایی بالایی است که در بالا دام پاک به بسیاری از این قسمت ها اشاره نمود. برای خرید دام زنده مرغوب و با کیفیت و داشتن گوشت گوسفند سالم و خوش طعم و تازه بهتر است به سراغ دام پاک در تهران بروید و با خرید گوسفند زنده، گوشت با کیفیت داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *