اظهارات نمایندگان درباره سیاست‌های ارزی بانک مرکزی

تعدادی از نمایندگان نظر خود را درباره گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد عملکرد دستگاه‌های مسئول در تأمین و تخصیص نیازهای ارزی واحدهای صنعتی و تولیدی کشور بیان کردند.
به گزارش ایسنا، سید احسان قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره بررسی عملکرد دستگاه‌های مسئول در تأمین و تخصیص نیازهای ارزی واحدهای صنعتی و تولیدی کشور مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز اظهار کرد: در حال حاضر اشاره کردند که یک بخش ۴۲ میلیاردی و همچنین یک میزان ارزی را برای ماشین‌آلات می‌خواهیم. آیا این فقط حفظ وضع موجود است؟ آیا احکام برنامه هفتم در آن رخ خواهد داد؟ رشد هشت درصدی و افزایش ۲۳ درصدی صادرات غیرنفتی قطعا با چنین وضعیتی و چنین اهدافی اصلاً تحقق پیدا نخواهد کرد.
نماینده فریمان در مجلس ادامه داد: ما باید صادقانه با مردم صحبت کنیم. ارتقای سطح تکنولوژی در حوزه صنایع و معادن واقعاً مورد نیاز است. سطح ایمنی اتفاقی که همین اخیراً در حادثه معدن طبس داشتیم ناشی از چه بود؟ ناشی از عدم فرماندهی اچ‌اس‌ای و حوزه ایمنی در بخش معادن بود. چرا چنین عدم فرماندهی صورت گرفته است؟ به خاطر عدم تامین مالی. عدم تامین ماشین‌آلات مورد نیاز  و در نهایت برمی‌گردد به سیاست ارزی و سیاست پولی که در قبال حوزه بخش خصوصی شکل گرفته است. عدم نظارت‌ها توسط وزارت کار، سر جای خودش است. اما اثرگذاری بخش ارزی در حوزه ایمنی،  ارتقاء تکنولوژی، حفظ وضعیت در واحدهای تولیدی و حفظ ایمنی کارگران اثرگذار هست.
قاضی‌زاده هاشمی گفت: ما ارز را مثل یک بودجه مصوب سازمان برنامه می‌دانیم. ما ارز را به کالاهای مورد نیازی که باید وارد بکنیم باید بدهیم و نباید به چشم بودجه به آن نگاه کنیم.
مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز با اشاره به گزارش این کمیسیون در مورد بررسی عملکرد دستگاه‌های مسئول در تأمین و تخصیص نیازهای ارزی واحدهای صنعتی و تولیدی کشور مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز اظهار داشت: آقای فرزین سیاست ارزی شما غلط است. چرا غلط است؟ برای اینکه عرضه‌کننده صادر کننده هم است. در حال حاضر  تمام صادرکننده‌ها را نگاه کنید. بله با اجبار و کنترل‌ها تا حدی توانستید سیاست‌های ارزی را کنترل کنید. من به ایران خودرو رفته بودم و متوجه شدم تقاضا برای ارز به شدت بالا رفته است. این دلیلش چیست؟  بنابراین این سیاست غلط ارزی باعث شده عرضه کاهش پیدا کند.
ادامه دارد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *