به گزارش مجله خبری آلما به نقل از
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا واکسنهای بهروزشده کووید-۱۹ ساخت شرکتهای فایزر و مدرنا را تأیید کرد. واکسنهای جدید برای سویههای در حال چرخش کووید-۱۹ و ارائه محافظت بهتر در برابر علائم شدید این ویروس طراحی شدهاند.
این شرکتها قرار است ارسال میلیونها دز واکسن را در چند روز آینده آغاز کنند.
واکسنهای جدید نوع موسوم به «کِیپی.۲» ویروس را هدف قرار میدهند زیرا اکثر موارد اخیر ابتلا به کووید-۱۹ با این سویه مرتبط هستند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، واکسنهای بهروز شده را برای افراد بالای شش ماه توصیه میکند.
تأیید واکسنهای بهروزشده در میان موج تازهای از ابتلا به سویه جدید این ویروس و افزایش بستریها و مرگومیرهای مرتبط با کووید-۱۹ در آمریکا صورت میگیرد ولی از زمان اوج شیوع همهگیری، تقاضا برای تزریق واکسن کاهش پیدا کرده است.
دکتر پیتر مارکس، رئیس امور واکسن سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا میگوید واکسیناسیون همچنان ستون اصلی پیشگیری است و کسانی که واجد شرایط هستند برای داشتن محافظتی قویتر در برابر انواع در حال گردش ویروس بهتر است آن را تزریق کنند.
دکتر رابرت هاپکینز جونیور از بنیاد ملی بیماریهای عفونی آمریکا میگوید حتی اگر آخرین ابتلای بیمار به این ویروس خفیف بوده باشد، بدون تزریق واکسنهای بهروزشده، ابتلای بعدی میتواند شدیدتر باشد یا حتی منجر به علائم طولانیمدت در فرد شود.
متخصصان توصیه میکنند که گروههای پرخطر شامل افراد مسن، افرادی با سیستم ایمنی ضعیف یا بیماریهای زمینهای، ساکنان خانههای سالمندان و زنان باردار در اسرع وقت واکسنهای بهروزشده را بزنند.
دکتر هاپکینز گفت هرچند کووید-۱۹ جان کودکان زیادی را نمیگیرد ولی در مقایسه با ویروس آنفولانزا، کودکان بسیار بیشتری در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست میدهند.
مقامات بهداشتی همچنین تأکید میکنند که هرچند ابتلاهای قبلی و واکسیناسیون قدیمی تا حدودی مسبت به این ویروس مصونیت ایجاد میکنند اما دائمی نیست چرا که واکسنهای سالهای پیش برای سویههایی از ویروس طراحی شده بودند که دیگر در حال چرخش نیستند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، در مطالعهای بر روی افرادی که در چهار ماه نخست پس از پخش واکسنهای بهروزشده سال ۲۰۲۴-۲۰۲۳ در داروخانهها تست کرونا انجام دادند نشان داد که این واکسنها ۵۴ درصد محافظت بیشتری در برابر ابتلای دارای علائم کووید-۱۹ ایجاد کردند.
شرکت «نوواوکس» نیز واکسن بهروز شده کووید-۱۹ را که در تولیدش از روشهای سنتی واکسنسازی استفاده شده است برای دریافت مجوز به سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تحویل داده است.