امروز : شنبه 01 مهر 1402
نام سعید محمد بعد از این که زمزمه حضور او در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد بر سر زبانها افتاد به طوری که از این چهره نظامی که ساماندهی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) بر عهده داشت به عنوان پدیده احتمالی انتخابات ریاست جمهوری نام برده میشد. این فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا بعد از این که اراده خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری جزم نمود از مسئولیت خود در این قرارگاه استعفاء داد و با انتشار در یک توئیت دلیل آن را اعلام نمود. وی از وقت استعفاء تا ثبت نام رسمی و در طی مدت چند ماه با رشد چشمگیری از نظر اقبال عمومی روبرو گردید به طوری که در رسانهها ، شبکههای اجتماعی و حتی در محافل خصوصی او را به عنوان یکی از گزینههای مطرح برای تصدی ریاست جمهوری می دانستند و با آغاز ثبت نام کاندیداهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و با حضور در ساختمان وزارت سرزمین به طور رسمی آمادگی خود را برای حضور در این کارزار انتخاباتی اعلام نمود. اما این تنها یک روی سکه بود و روی دیگر این سکه وقتی نمایان شد که شورای نگهبان بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را آغاز نمود و پس از بررسیهای بعمل آمده، وی نتوانست از فیلتر نظارت شورای نگهبان عبور کند تا یکی از جا ماندههای بااهمیت عرصه این رقابتها باشد. سردار محمد با گرم شدن تنور انتخابات ریاست جمهوری حمایت خود را از کاندیداتوری سید ابراهیم رئیسی اعلام نمود و از طرفداران خود درخواست نمود به او رای بدهند و به همین هدف به شهرهای گوناگون ایران مسافرت کرد و در تایید سید ابراهیم رئیسی سخنرانی نمود تا هیچ حرف و حدیثی باقی نگذاشته باشد. این فرمانده نظامی بعد از انتخابات ریاست جمهوری و هم چنین ششمین دوره شهر و روستاهای سرزمین و با معلوم شدن آیت الله رئیسی به عنوان مدیر جمهور و هم چنین ترکیب منتخبین شورای ششم تهران، نامش در بین گزینههای احتمالی چندین وزارت خانه به میان آمد و علاوه بر آن در بین 41 گزینه شناسایی شده برای تصدی مسئولیت شهرداری تهران قرار گرفت و خیلی از صاحب نظران بر این عقیده بودند او در یکی از این مسئولیتها قرار خواهد گرفت. اما در این میان یک ایراد وجود داشت و هم زمانی برگزیده شهردار تهران و شناسایی کابینه دولت سیزدهم او را بر سر دو راهی قرار داد که در نهایت با بررسی تمانی جوانب، تصمیم بر این گرفت که از رقابت بر سر صندلی شهردار تهران کنار رفته و بر روی حضور در کابینه دولت سیزدهم متمرکز شود و بر همین اساس انصراف خود را به شورای اسلامی شهر تهران اعلام نمود. با خروج او از بین گزینههای شهرداری تهران، از سردار محمد به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت طریق و شهرسازی و حتی یکی دو وزارت خانه دیگر نام برده میشد به طوری همگان بر این باور بودند که او در نهایت در فهرست مدیر جمهور به مجلس شورای اسلامی به عنوان یک از وزرای پیشنهادی خواهد بود و تنها تردیدی که می توانست وجود داشته باشد، نام آن وزارت خانه بود، اما با اعلام اسامی گزینههای پیشنهادی آیت الله رئیسی به مجلس شورای اسلامی که چند روز قبل انجام گرفت، نام سردار محمد در بین اسامی نبود تا بهت همگان را به دنبال داشته باشد.
سردار سعید محمد در توییتی نوشت: «ضمن عرض تسلیت ایام و آرزوی قبولی عزاداریهای هموطنان عزیز انتخاب اعضای کابینه از اختیارات مسلم ریاست محترم جمهور میباشد لذا با ادای احترام، آرزومند موفقیت همه عزیزان شناسایی شده در کابینه جهت حل ایرادات مردم عزیز هستم.» گمانه زنیهایی درباره احتمال حضور محمد در کابینه رئیسی یا شهرداری تهران وجود داشت.
و این گونه بود که سردار سعید محمد در طی چند ماه گذشته از سه مسئولیت بااهمیت (ریاست جمهوری- شهرداری تهران- حضور در کابینه دولت سیزدهم) دستش کوتاه ماند تا ماجراجوییهای او به انتها برسد اگر چه همچنان نمیتوان به طور قطع و یقین از نام این سردار 53 ساله عبور کرد و باید دید و به انتظار نشست که آینده برای او چگونه رقم خواهد خورد.
از سوی دیگر یک نماینده مجلس گفت: به نظر میرسد 4 یا 5 نفر از وزرای شناسایی شده رای اعتماد نمیگیرند. و با این وجود شاید عده ای بازهم شانسی برای سردار محمد برای وزارت بعد از عدم تایید برخی از افراد در محلس متصور باشند. جعفر قادری گفت: بدون اینکه بخواهم از فرد یا آدم خاصی نام ببرم، واقع آن هست که برخی گزینه های پیشنهادی، افرادی توانمند و صاحب صلاحیت هستند که مبتنی بر تجربه، علم و تخصص خود به عنوان وزیر شناسایی شده اند. این آدم در حوزه شناسایی شده دارای تحلیل هستند و صلاحیت لازم برای به دست گرفتن سکان هدایت وزارتخانه مربوطه را دارند. او افزود: در نقطه مقابل اما افرادی نیز شناسایی شده اند که یا تخصص لازم را ندارند و یا اینکه برای حوزه ای شناسایی شده اند که چندان به دانش، تحصیلات و تجربیات گذشته آن ها ارتباطی ندارد. طبیعی هست که مجلس در برابر این برگزیده ها واکنش نشان خواهد داد و اجازه نخواهد داد تا وزارتخانه های کلیدی سرزمین در اختیار آدم و جریاناتی قرار بگیرد که اشرافی به حوزه های مورد بحث ندارند. این نماینده مجلس گفت: واقع آن هست که وزرای پیشنهادی، انتظارات نمایندگان، کارشناسان و حتی افکار عمومی را برآورده نکردند. انتظار داشتیم کابینه ای قوی تر، توانمندتر و با کارنامه هایی مناسب تر شناسایی شوند. هرچند در این لیست، افرادی توانمند و دارای صلاحیت نیز حضور دارند، اما بخشی از افرادی که به عنوان وزرای پیشنهادی شناسایی شده اند، واجد آپشن های لازم برای به دست گرفتن سکان هدایت وزارتخانه های مربوطه نیستند. قادری در تبیین چرایی این عدم تناسب ها گفت: در واقع این آدم سنخیتی با حوزه هایی که به عنوان وزیر شناسایی شده اند، ندارند و توانایی نخواهند بود، مطالبات مردم و کارشناسان را پاسخ دهند. جمع بندی های اولیه نیز حاکی از آن هست که حداقل ۴الی ۵نفر از افرادی که شناسایی شده اند، نمی توانند رای اعتماد نمایندگان را به دست آورند.