امروز : شنبه 01 مهر 1402
به گزارش آلما خبر به نقل از عصر خبر اپلیکیشن موبایل جدید "اسپاتیفای گرین روم" که به کاربران جهانی اجازه می دهد به اتاقهای صوتی زنده پیوسته یا میزبانی آنها را برعهده بگیرند و این مکالمات را به پادکست تبدیل کنند، از سوی شرکت اسپاتیفای عرضه شد.
این برنامه که توسط بتی لبز (Betty Labs) ساخته شده بود در ماه مارس توسط اسپاتیفای خریداری شد که بیشتر بر روی مباحث و موضوعات ورزشی تمرکز کرده بود که با تغییرات اخیر، افرادی که صرفاً برای اهداف ورزشی این برنامه را نصب کرده بودند، اکنون با گزینهها و موضوعات بیشتری مواجه خواهند شد. از تغییرات دیگر این برنامه میتوان به تم سبز و مشکی (که نمایانگر اسپاتیفای است)، لوگو و فونت نام برد. بهعلاوه اکنون کاربران میتوانند گفتگوها را ضبط کرده و بهصورت پادکست توزیع کنند. کاربران میتوانند با اکانت اسپاتیفای خود نیز وارد این برنامه شوند.
برنامه مبتنی بر صدای اسپاتیفای، به نام گرین روم که رسماً برای اندروید و آی او اس منتشر شده اولین اقدام این شرکت برای ورود به پلتفرمهای اجتماعی است. این برنامه که شبیه به کلاب هاوس است، به کاربران اجازه میدهد بتوانند راجع به موضوعات مختلف با یکدیگر به گفتگو بپردازند.
لاکر روم از یک طرح سفید و نارنجی مایل به قرمز استفاده می کرد اما اپلیکیشن گرین روم ظاهری تقریبا شبیه اسپاتیفای دارد و همان پالت رنگ، فونت و شمایل مشابه اسپاتیفای را استفاده کرده است.
برای پیوستن به اپلیکیشن جدید، کاربران اسپاتیفای با اطلاعات حساب اسپاتیفای خود می توانند وارد شوند. سپس از مرحله ای عبور می کنند که به آنها اجازه می دهد علایق خود را پیدا کنند.
فعلا روند پیدا کردن برنامه های صوتی برای گوش کردن عمدتا متکی به کاربرانی است که به گروههای درون این اپلیکیشن می پیوندند. این شیوه شبیه عملکرد لاکر روم است که در آن کاربران تیمهای ورزشی محبوب خود را پیدا و دنبال می کردند. اما گروههای گرین روم عمومی تر بوده و دیگر منحصر به ورزش نیستند. اسپاتیفای قصد دارد به مرور از فناوری شخصی سازی خود برای وصل کردن کاربران به محتوایی که مایل به شنیدن آن هستند، استفاده کند.
قابلیتهای اسپاتیفای گرین روم تا حدود زیادی مشابه اپلیکیشنهای رقیب مانند کلاب هاوس، اسپیس توییتر و لایو اودیو روم فیس بوک است. سخنرانها در اتاق در بالای صفحه قرار می گیرند و شنونده ها در پایین صفحه به شکل آیکنهای کوچکتر قرار می گیرند. گزینه های بی صدا کردن، کنترلهای نظارتی و امکان آوردن شنونده ها به صحنه گفت و گو در جلسات صوتی زنده وجود دارد. اتاقها می توانند حداکثر ۱۰۰۰ نفر را میزبانی کنند و اسپاتیفای انتظار دارد این ظرفیت افزایش پیدا کند.
بهنظر میرسد افراد با توجه به محبوبیت اتاقها و گفتگوهایشان پول دریافت خواهند کرد و احتمالاً اسپاتیفای در سدد است تا معملات انحصاری با توسعهدهندگان انجام دهد. البته فعلاً مشخص نیست مبلغ پرداختی چگونه و چقدر است.
چند تفاوت کلیدی میان اسپاتیفای گرین روم و اپلیکیشنهای مشابه وجود دارد. به عنوان مثال امکان چت متنی زنده وجود دارد که میزبان می تواند آن را هر زمان که بخواهد فعال یا غیرفعال کند. میزبانان همچنین می توانند درخواست کنند فایل صوتی برنامه صوتی زنده آنها پس از اتمام، ویرایش شده و به یک اپیزود پادکست تبدیل شود.
بر اساس گزارش تک کِرانچ، شرکت اسپاتیفای همچنین راه اندازی صندوق تولیدکننده محتوای اسپاتیفای را اعلام کرد که هدف آن کمک به تولیدکنندگان محتوای صوتی در آمریکا برای درآمدزایی از محل کارشان است. با این حال جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نکرد
شاید مهمترین نکته این است که جلسات صوتی زنده توسط خود اسپاتیفای ضبط می شوند. این شرکت اعلام کرد اقدام مذکور با هدف نظارت صورت می گیرد. اگر کاربری مسئله ای را در یک اتاق صوتی گرین روم گزارش کند، اسپاتیفای می تواند به بررسی آن بپردازد و مشخص کند چه اقدامی باید انجام بگیرد. این حوزه ای است که کلاب هاوس در آن با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند و کاربران گاهی با بدرفتاریهایی نظیر نژادپرستی و زن ستیزی در این پلتفرم روبرو می شوند. کلاب هاوس اخیرا اعلام کرده بود شماری از اتاقها را به دلیل یهودی ستیزی و نفرت پراکنی بسته است.
به نظر میرسد در این دوران هر شرکت فناوری به ایجاد پلتفرم اجتماعی (مخصوصاً صوتی) علاقهمند است. بعد از عرضه کلاب هاوس و فراگیری این نوع پلتفرمهای اجتماعی، توییتر برنامه اسپیسز (Spaces) را معرفی کرد و شرکتهای دیگری مانند دیسکورد، لینکدین، ردیت و … نیز چنین قابلیت مشابهی را به برنامههای اجتماعی خود اضافه کردند که با توجه کاربران بسیاری در دنیا روبهرو شده است. البته باید گفت که جذب کاربر جدید، برنامهنویسی و مدیریت درست این برنامهها سخت بوده و رقابت شدیدی بین پلتفرمهای اجتماعی وجود دارد.